Dinar stagnira prema evru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar stagnira prema evru

Vrednost dinara će danas ostati gotovo nepromenjena u odnosu na evro i srednji kurs će biti 120,8559 dinara za evro.

Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro će koštati neznatno manje nego juče, kada je kurs 120,8622 dinara za evro.

Dinar će danas biti za 4,1 odsto slabiji prema evru nego pre godinu dana, a za 0,1 odsto jači nego na početku ove godine i za 1,3 odsto jači nego pre mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dinar je ove godine bio najslabiji 28. januara kada je evro bio 123,5774 dinara, a najjači 24. januara, kada je kurs bio 120,2205 dinara.

Centralna banka je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 90 miliona evra, a kupila 140 miliona da bi ublažila kolebanje vrednosti dinara u odnosu na evro.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.