Dinar oslabio šest para

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar oslabio šest para

Dinar će danas oslabiti prema evru samo šest para i zvanični srednji kurs će biti 120,5307 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS), koja je juče na međubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra.

Nacionalna valuta će u odnosu na zajedničku valutu zone evra, danas vredeti 0,8 odsto manje nego pre mesec dana i 5,4 odsto manje nego pre godinu dana.

Indikativni kurs dolara je ojačao 0,3 odsto i iznosi 96,7186 dinara za jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je oslabio 2,4 odsto na mesečnom i 12,9 odsto na godišnjem nivou.

Najviša srednja vrednost kursa dinara bila je 1. januara ove godine, kada je jedan evro iznosio 114,6421 dinar, a najniža 14. novembra, 120,5412 dinara za evro.

NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu kupila ukupno 200 miliona evra i prodala 1,395 milijardi evra, kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije kursa.
Pogledaj vesti o: Dinar,   Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dinar danas bez bitnije promjene

Izvor: Capital.ba, 26.Nov.2014

BEOGRAD,  Dinar će danas oslabiti prema evru samo šest para i zvanični srednji kurs će biti 120,5307 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra. Dinar će u odnosu na zajedničku valutu zone evra, danas vrijedeti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.