Bez štednje na socijalnim davanjima

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez štednje na socijalnim davanjima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da u narednoj godini socijalna davanja neće biti smanjena ni za dinar.

Prema rečima ministra Vulina, za socijalna davanja se izdvaja oko 94 odsto budžeta i na tome se neće štedeti. Uštede, veće od milijardu dinara, biće ostvarene u drugim segmentima potrošnje.

"Socijalna davanja neće biti smanjena ni za dinar. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dečiji dodaci, socijalna pomoć, roditeljski dodatak, naknade za porodilje boračke invilidnine i slično neće se smaniiti ni za jedan jedini dinar", kazao je Vulin prilikom današnje posete Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

U ovom zavodu, smeštenom u beogradskom naselju Voždovac, sprovodi se specijalan program koji za cilj ima socijalizaciju i zbrinjavanje dece koja žive na ulici. Za deset godina kroz ovaj program prošlo je više od 200 štićenika.

Direktor Zavoda za vapistanje dece i omladine Dragan Rolović ovaj program naveo je kao pozitivan porimer i kao način da se deca trajno sklone sa ulice.

"Od 204 dečaka koji su prošli ovaj program 187 je trajno skonjeno sa ulice. Pokušaćemno da pojačan program i tretman, kako bismo što više ove dece zbrinuli", kazao je Rolović.

On je kao najveći problem naveo nedostatak kapaciteta, pogotovo u zimskim danima. Ministar Vulin je najavio da će ovaj i slični programi imati podršku, a napomenuo je i da postoje prostori koji nisu iskorišteni, a uz malo sredstava mogli bi da budu uređeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Nema štednje na socijalnim davanjima

Izvor: Beta Video, 28.Nov.2014

BEOGRAD - Ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da u narednoj godini socijalna davanja nece biti smanjena ni za dinar. Prema recima ministra Vulina, za socijalna davanja se izdvaja oko 94 odsto budzeta i na tome se nece stedeti. Uštede, vece od...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.