Vašar okupio dijasporce

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašar okupio dijasporce

Letnji Petrovdanski vašar u Negotinu, koji se održava svake godine od 12. do 14. jula, poznat je po tome što na njega dolazi dosta gastarbajtera koji su na odmoru. Ove godine je vašar bio jedan od najvećih u zadnjih desetak godina.

Slatkiši: Dečja radost na vašaru

Familija Trubić iz Herisaua

Familija Stojković iz Sisaha

Bojan zorić sa familijom, rodom iz Mokranaj a živi u Arauu

Među velikim brojem naših ljudi koji žive >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i rade u inostranstvu bilo je dosta iz Švajcarske, koji već koriste odmor u samom Negotinu i okolnim selima.

 

Odvojićemo nekoliko familija iz mnogobrojnih sela, koje rade u raznih gradovima u Švajcarskoj, a to su familije: Zarić iz Araua, Stojković iz Sisaha, Trubić, Jovanović i Vasiljkić iz Herisaua, Nedeljković iz Gosaua, Krekulović iz Arburga i druge.

- Godišnje dolazimo nekoliko puta u rodni kraj, ali nas Petrovdanski vašar najviše inspiriše i obraduje. Polako smo počeli da sređujemo kuću i čim naš sin Danijel završi školovanje, vraćamo se u Mokranj da provedemo ostatak života - izjavio je Nikola Trubić, koji živi i radi sa ženom Dragicom u Herisauu.

 

Goran došao sa kćerkom

- Još kao dete sam voleo da idem na vašar, da se vozim u ringišpilu i autićima, da jedem slatkiše i mekike. Sada idemo i sa našom ćerkom Marijom. Mi stariji pojedemo i popijemo, nešto i kupimo, jer vašar je za to da se malo i potroši - veli Goran Stojković, koji radi u Vangenu kod Oltena, a živi u Sisahu.

- U Srbiju dolazimo tri do četiri puta godišnje, ali za Petrovdan smo obavezno svake godine, najviše zbog dece Aleksandra i Danijela, koji se najviše raduju vašaru. Takođe, obilazimo i rodni kraj moje žene Ane u Rumuniji kad god dolazimo za Srbiju - kaže Bojan Zarić, koji živi i radi sa familijom u Arauu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.