U ritmu vojvođanske tamburice

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ritmu vojvođanske tamburice

Još jedno prijatno vojvođansko veče, sa sve čardašem, Dunavom, tamburicama i trpezom "prste da poližeš" priređeno je ove subote u sali crkve Svetog Stefana, u sidnejskom Ruti Hilu.

Pera i Pera

 

Vojvođansko druženje obično je prilika da se zajedno nađu čitave porodice - neretko, tri generacije.

 

Tako i ovog puta. Mame i očevi sa decom, a bake i deke da ih pričuvaju na smenu.

 

Da su birali najmlađeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gosta, verovatno bi titulu ponela mala Danijela Žestić kojoj je svega devet meseci i našli smo je na rukama dede i babe Bore i Marije Todorović.

  Trpeza u Ruti Hilu

Mali Robin sa tatom

Savići, Purkovići, Čvore, Markovići i Memedovići

Petrovići, Marinovići, Bonići i Milinković

Baka i deka sa unukom Danijelom

Malo stariji od nje je 16-mesečni Robin El Bustaniz za koga je bio zadužen tata Saleh. Oni su bili deo većeg društva koje je okupilo rođake i prijatelje iz familija Savić, Purković, Čvoro, Marković i Memedović.

Voditelj programa i glavni zabavljač bio je Milan Golić, a za muziku su bili zaduženi članovi orkestra Pera i Pera. Nastupila su i deca ovdašnje folklorne grupe "Rastko".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.