Teslin kotlić najukusniji

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Teslin" kotlić najukusniji

Treći put zaredom parohija Srpske pravoslavne crkve u Lincu je organizovala takmičenje u spremanju čorbanca. Po prohladnom i suvom vremenu osam ekipa je u porti hrama Svetog oca Vasilija Ostroškog Čudotvorca bilo u trci za naslov najboljeg.

Spremanje čorbanca izazov za svakog takmičara

 

Dok je u punom hramu protojerej-stavrofor Dragan Mićić služio liturgiju, u dvorištu su se "nadmudrivali" učesnici ko će ukusnije spremiti tradicionalno srpsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jelo. Prijatan miris dopirao je i do slučajnih prolaznika, koji su sa vidnom znatiželjom posmatrali šta se dešava kod sedišta naše parohije.

 

Fića stigao "fićom"

Osim druženja u hramu i porti, brojnim zemljacima i prolaznicima je pažnju privlačio legendarni "fića", odnosno zastava 750, kojom je istoimena ekipa doputovala iz Salcburga. Ona je vlasništvo Gorana Mićića, koji je dovezao autoputem do Linca. Uprkos tom što je proizvedena 1973. služi besprekorno.

- Postiže brzinu od 110 kilometara na čas na autoputu. Redovno ga servisiramo, nabavljamo delove iz Srbije i bez problema dobijamo tehnički pregled. Nedavno su mi u Salcburgu ukrali ratkapne sa točkova, ali verujem da ću uskoro nabaviti druge - ponosno kaže vlasnik legendarnog automobila.

Bilo je tu ekipa koje su posebno za ovu priliku doputovale u Linc, kao što je bila ekipa Fića iz Salcburga. Osim njih, još se takmičilo sedam timova iz Linca i to: Maroko, "Tesla", "Tesla supermame", "Tesla penzioneri", Rasli smo pored Dunava, Zetovi i šure i Vidovdan.

Negde oko podneva, posle završene liturgije, četvoročlani žiri je doneo odluku o pobedniku.

Uzorci svih osam čorbanaca bili su na raspolaganju članovima žirija, koji je u parohijskoj sali ocenjivao kvalitet. Na kraju su odlučile nijanse. Razlika između tri prve ekipe je bila samo u tri boda. Maksimalna 32 boda osvojila je ekipa "Tesle", koju je predvodio Nemanja Čiča.

 

Iza njih sa bodom manje bio je tim Fića, koji je prošle godine bio najbolji u pripremanju čorbanca. Treće mesto sa istim brojem bodova, po 29, podelile su ekipe Vidovdana, koju je predvodio Mihajilo - Mićo Đokić, inače koreograf ovog udruženja, i tim Maroko, na čelu sa Draganom Đurkovićem.

Ovo prelepo takmičenje i druženje organizovala je parohija SPC u Lincu zahvaljujući pomoći firmi CA iz Linca i Mirku Praštalu, uglednom privredniku iz Apatina, koji je posebno za ovu priliku doputovao u grad na Dunavu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.