Srpska se truba i na Majni čuje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska se truba i na Majni čuje

Srpsko kulturno-umetničko društvo Oro iz Frankfurta je nedavno priredilo tradicionalni program u Frankfurtu. Specijalni gosti priredbe bili su članovi Kulturno-umetničkog društva "Milisav Petrović" iz Parmenca kod Čačka.

Nastup koji će se pamtiti: KUD "Milisav Petrović"

 

U programu su učestvovali najmlađi folkloraši, B grupa i prvi ansambl SKUD-a Oro, prvi folklorni ansambl i pevačka grupa KUD "Milisav Petrović", folklorna B grupa SKC iz Ofenbaha, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Duvački orkestar Miloša Perišića, pevači Nemanja i Mićo Kujundžić i muzički orkestar Mila Tešića i Milana Pajovića.

Publiku i izvođače pozdravili su Aleksandra Đorđević, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu i Miloljub Petrović, predsednik društva "Milisav Petrović".

Prepuna Titus sala u kojoj je organizovana priredba videla je prelep program, a Svetlana Ilić, predsednica SKUD-a Oro, kaže:

- Već više od deset godina, krajem novembra, organizujemo tradicionalno druženje s folklornim društvima iz Srbije. Ovoga puta, naši gosti su iz Parmenca kod Čačka. Poseban utisak na sve je ostavio duvački orkestar Miloša Perišića. Ovo je sasvim jedna drugačija truba.

- Došli smo pre svega da se družimo, uspostavimo saradnju i da negujemo i čuvamo srpsku tradiciju i kulturu. Zahvalio bih se SKUD-u Oro i konzulatu u Frankfurtu koji su prvi pritekli u pomoć kada nas je zadesila poplava u maju ove godine. Primljeni smo fantastično i priredba je bila na najvišem nivou. Došli smo sa ekipom Televizije 32 koja je sve ovo zabeležila i prikazaće našim sugrađanima u Čačku - rekao je Miloljub Petrović.

Priredba je počela himnom "Bože pravde" koju je izveo Duvački orkestar Miloša Perišića, a završena je velikim, zajedničkim kolom.

 

Miloljub Petrović i Svetlana Ilić

Čutura na poklon

Gosti iz Parmenca došli su autobusom u kome je bilo 25 članova društva "Milisav Petrović", duvački orkestar, muzički orkestar i predstavnici grada Čačka. Druženje je nastavljeno i dan posle priredbe u prostorijama Ora.

- U ime svih nas koji smo došli ovde, želim da zahvalim na predivnom dočeku i svemu što ste nam pripremili. Posebno bih zahvalio Ljubiši Levajcu koji je inicirao ovaj susret. Pozivam vas da zajedno pripremimo program s kojim bi učestvovali na Saboru trubača u Guči - rekao je Miloljub Petrović.

Na rastanku je Petrović, u znak zahvalnosti, domaćinima poklonio veliku čuturu na kojoj je sa obe strane bili izgravirani grb i imena dva društva.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.