So i pogača za  goste iz otadžbine

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

So i pogača za goste iz otadžbine

Kulturno-umetničko društvo "Vuk Karadžić" iz Šenenverda ugostilo je u petak, posle prvog dana takmičenja, srpsku fistbol reprezentaciju, koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu u Oltenu. Našu reprezentaciju su domaćini dočekali po starom srpskom običaju uz pogaču i so, a za doček gostiju su bile određene folklorašice ovog udruženja Jovana Pavlović iz Bobova kod Svilajnca i Sanja Karović iz Kraljeva.

Večera u klubu Bambi u Gosau

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Uprava ovog kluba na čelu sa predsednikom Blagojem Nikolićem pripremila je bogatu večeru posle koje je usledilo veselje, a prvi je kolo poveo srpski zet i trener reprezentacije Torsten Hišler, rodom iz Kelna, koji tečno govori srpski jezik.

  Jovana i Sanja su dočekale reprezentativce

 

Druženje je trajalo do kasno u noć, a naši reprezentativci su se konačno malo opustili posle dve naporne utakmice koje su igrali tog dana i ostvarili polovičan uspeh, jer su pobedili Čehe i izgubili od Italijana.

 

Torsten Hišler je poveo kolo

 

- Iznenađen sam gostoprimstvom, prvo u sredu u klubu Bambi u Gosauu i, eto, večeras ovde u Šenenverdu. Osećao sam se kao da sam u Beogradu i zahvalio bih od srca u ime igrača našim domaćinima - izjavio je Torsten Hilšer, inače bivši igrač omladinske fistbol reprezentacije Nemačke.

  Predsednik Nikolić sa trenerima "orlova"

 

- Ugostili smo našu reprezentaciju, da se družimo i da vide kako mi to ovde radimo i kako smo organizovani. Drago nam je što su večeras bili naši gosti. Pozvali smo i naše članove da se svi zajedno družimo, bilo je i muzike i uvek smo spremni za ovakvu vrstu saradnje sa sportskim organizacijama iz otadžbine - kaže za "Vesti" Blagoje Nikolić, predsednik udruženja "Vuk Karadžić" iz Šenenverda.

 

Slično odbojci

Fistbol je sport sličan odbojci, igra se na skraćenom fudbalskom terenu, a lopta se udara samo pesnicom. Na Evropskom prvenstvu u Oltenu pored naše reprezentacije takmičile su se i ekipe Švajcarske, Austrije, Nemačke, Italije i Češke.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.