Preobraženje dan radosti za sve vernike

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2014, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preobraženje dan radosti za sve vernike

Svetom arhijerejskom liturgijom u crkvi Sveto preobraženje Gospodnje u Miltonu, koju je služio vladika Georgije, uz sasluženje sveštenika iz srpskih crkava u Ontariju, počela je u utorak, 19. avgusta, proslava Preobraženja, hramovna slava i dan radosti za sve vernike.

Besede posle liturgije: Otac Vasilije Gavrilović

Vernici na službi u crkvi Sveto Preobraženje gospodnje

Molitva pred ručak

Poletak liturgije: Gojko Kuzmanović i Ilija Rakanović
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Pričešće najmlađih vernika

Kum slave: Milorad Maćešić

 

Nakon službe, tradicionalnu slavsku litiju oko crkve predvodili su Gojko Kuzmanović i Ilija Rakanović, kumovi manastira i godinama najbliži saradnici vladike Georgija. Besedu, pre lomljenja slavskog kolača i tradicionalnog osvećenja grožđa, obavio je otac Vasilije (Gavrilović), iguman manastira Sveto preobraženje Gospodnje u Miltonu.

Slavski gosti su posluženi posnim ručkom u manastirskom paviljonu, koji su pripremile članice Saveznog kola srpskih sestara, koje deluje pri Eparhiji kanadskoj SPC.

 

Za poplavljene u zavičaju više od 600.000 dolara

U svojoj pozdravnoj besedi vladika Georgije je rekao da je u okviru Eparhije kanadske do sada prikupljeno više od 600.000 dolara za ugrožene od poplava u Srbiji i Republici Srpskoj. Time su vernici pokazali da, iako daleko od zavičaja, otadžbinu nikada nisu zaboravili.

 

Goste su pozdravili dr Davor Milićević, sekretar Eparhije kanadske, naglasivši da je manastir za sve vernike koji u njega redovno dolaze njihova druga kuća i vladika Georgije, koji je istakao da nas je Bog rasejao da budemo svetlost svetu i hleb životu.

Kum ovogodišnje slave u Miltonu bio je Milorad Maćešić, a naredne godine ove dužnosti se prihvatio Dejan Milovanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.