Poklonio knjige sestri Radinki

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklonio knjige sestri Radinki

Vernici Srpske pravoslavne crkvene opštine Sveti prepodobni Simon u Sent Galenu, pred početak božićnog posta, prisustvovali su liturgiji. Vredni domaćini crkve spremili su bogatu trpezu sa roštiljem, a stari znanci su razmenjivali zdravice, dok su se novi upoznavali.

 

Ovde potpisNa promociji: Mr Živko Marković, desno

 

Liturgija će se pamtiti po lepom gestu koji je načinio mr Živko Marković, jer je javno pohvalio monahinju Radinku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Damnjanović za njeno sponzorstvo oko štampanja knjige do danas neobjavljenih ratnih pisama iz Srbije i sa Solunskog fronta dr Arčibalda Rajsa, Švajcarca koji je voleo Srbe i u znak zahvalnosti poklonio joj tri knjige.

 

Ona je kroz plač kazala da je više od tri decenije u crkvi, da je pomagala stalno i da to mnogi znaju, a da je Uča, kako ona zove gospodina Markovića, za jedan, po njenim rečima, skroman novčani prilog jedini koji joj se javno zahvalio i još u knjigu upisao njeno ime.

Bio je to trenutak za veliki aplauz, a otac Ljubomir i predsednik Crkvene opštine Niko Šikman nisu skrivali osmeh, zadovoljni što imaju parohijane koji pomažu u izdanju knjiga o ljudima, poput dr Rajsa, koji je tako puno zadužio srpski narod i Srbiju, može se reći kao nijedan stranac do danas.

Protojerej otac Ljubomir Kotarčić bio je nadahnut, kao i uvek, za oltarom, a otkako je Crkva ozvučena njegov glas je odzvanjao na više desetina metara od crkvenog hrama.

Na crkvenoj zgradi je nedavno postavljen impozantan krst koji se vidi izdaleka, a pošto je hram pored puta, onda ga svaki automobilista vidi sa velike daljine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.