Mladost okuplja prijatelje

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladost okuplja prijatelje

Srpski klub Mladost iz Špajera 14. put zaredom organizuje svoju tradicionalnu manifestaciju Dana prijateljstva. Želja organizatora je da uz bogat kulturno-zabavni program, prijatelje i porodicu provede dan u prirodi. Iz godine u godinu ova manifestacija je sve posećenija i podržavaju je ne samo srpski klubovi, već i Generalni konzulati Srbije u Frankfurtu i Štutgartu, kao i predstavnici grada Špajera.

Domaćini: Mladi igrači iz Špajera

 

U središtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbivanja su srpska deca i folklor, kao i druženje dece drugih nacija koja se predstavljaju svojim plesom i programom.   

 

Ove godine u gostima društvu Mladost na nekoliko dana došli su igrači KUD-a "Stevan Sremac" iz Sente. Oni će, kao i srpska društva iz Baden-Virtemberga, Hesena i Rajnlandfalca, nastupiti na ovoj manifestaciji koja se održava pod pokroviteljstvom dnevnog lista "Vesti". Nastupiće Sloga iz Manhajma, SKC Ofenbah iz Ofenbaha, "Sveti Sava" iz Štutgarta, "Ljuba Nenadović" iz Hajdelberga, Zavičaj iz Hajlbrona, "Vuk Stefanović Karadžić" iz Raštata, Srpsko jedinstvo iz Ludvigzburga i domaćin Mladost.

Dodatna želja organizatora jeste da im se pridruže i ostala srpska društva, jer je ova manifestacija jedinstvena u nemačkoj pokrajini Rajnland Falc u kojoj se nalazi grad Špajer. Ulaz je besplatan, a klub Mladost će se pobrinuti za srpske kulinarske specijalitete i osvežavajuća pića.

Medijski pokrovitelj je dnevni list "Vesti", koji će obezbediti zahvalnice za učesnike. Manifestacija se održava u Walderholung Spedyer, Iggelheimerstr. 67436 Speyer

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.