Mića Uskrs slavio  sa baka Savkom

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mića Uskrs slavio sa baka Savkom

Poznati aktivista iz Beča, Mića Pudarević ispunio je obećanje dato devedesetogodišnjoj baki Savki da Uskrs proslave zajedno.

Mića Pudarević sa ocem, majkom i bakom

 

Gde god bio Uskrs slavio, ovo je rečenica koja se odnosi i na porodicu Miće Pudarevića, jednog od aktivista srpske dijaspore u Beču i Švehatu.

Pudarevići su poreklom iz negotinskog sela Plavna, ali bliže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz zaseoka Cigansko groblje, koji se nalazi petnaestak kilometara od magistralnog puta Negotin - Donji Milanovac.

  Magdalena i Aleksandar slavili u Beču

Do kuća Pudarevići i komšije, od kojih su najbliži udaljeni nekoliko kilometara, s proleća teško stižu jer im svaka kiša odnese put. No to nije sprečilo Miću Pudarevića da održi obećanje dato baki Savki i dođe da zajedno proslave Uskrs. Obradovali su se i majka Ljubinka, otac Svetozar i mlađi brat Aca.

Hiljadu kilometara dalje u glavnom gradu Austrije, Mićin sin Aleksandar, ostao je sa majkom Doinom, pa su i oni proslavili Uskrs uz obavezna farbana jaja i kucanje sa svim gostima. Ovog puta je mlađani Aleksandar megdan podelio sa bratanicom Magdalenom i naravno pobedio.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.