Dva kombija za Obrenovac

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva kombija za Obrenovac

U saznanju da u matici žrtve katastrofalne poplave i dalje pate, na opuštanje ne pristaju marljivi zemljaci, članovi Udruženja Humanitas sa sedištem u Anemasu, a koji u svoje delatnosti uključuju jug Francuske.

Pred polazak za Srbiju: Vladan Milanović, Spasoje Krivokapić, Marina Joksić, Francuz Frank i Mišel Joksić

- Nedavno smo preko Crvenog krsta Srbije i sa molbom da se raspodela obavi u Obrenovcu, otpremili dva kamiona pomoći - saopštava predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Humanitasa Spasoje Krivokapić.

 

Zahvalnost Konzulatu Srbije

- Želimo da se zahvalimo na saradnji konzularnom odeljenju pri Ambasadi Srbije u Parizu, odnosno konzulima Nini Veličković i Nataši Božović, koje su pokazale veliku profesionalnost, požrtvovanost, humanost i dostojanstvo čoveka koji odano obavlja ono za šta ih je država poslala. Veliko bravo i hvala! Za nepuna 24 sata dobili smo potrebne dokumente u originalu, uz napomenu da je Anemas 600 km udaljen od Pariza. Njihov gest je ne samo profesionalan, već i ohrabljuje ljude, daje im volju, uliva poverenje, kao i nadu da se u diplomatiji nešto menja nabolje - saopštili su Krivokapić i Bukvić.

Nakon prve veoma vredne pošiljke, u ovoj drugoj akciji svoj nemerivi doprinos dali su aktivisti Humanitasa Mišel Joksić sa suprugom i Vladan Milanović, za kratko vreme prikupivši više od dve tone prehrambenih i higijenskih proizvoda, odeće, ćebadi, igračaka i drugih potrepština.

- Na to su dali svoja vozila koja su krenula sa oznakom "Humanitas", a vozačima se pridružio i jedan Francuz kako bi pomagao u vožnji da se brže i sigurnije dođe do Srbije - hvaleći donatore govori novi potpredsednik Humanitasa Maksim Bukvić.

Sa obezbeđenom potrebnom dokumentacijom, kao da se radi o maloj svečanosti, pošiljku su ispratili čelnici Humanitasa Krivokapić i Bukvić, a pri tome su saopštili da je ovo poslednja akcija pred godišnje odmore, ali da se za oktobar predviđa veliko donatorsko veče za pomoć poplavljenom stanovništvu u Srbiji.

Čelnici Humanitasa zaželeli su da posredstvom "Vesti" upute apel svim sunarodnicima, a glasi ovako:

"Gospodo Srbi, vlasnici medija, novinari, znani i neznani, svi se još jednom uključimo u zajedničku akciju za pomoć oštećenim u poplavama, za koje je jedno naše malo - ogromno veliko."
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.