Bela tehnika za  porodice za decom

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela tehnika za porodice za decom

Članovi Hrišćansko humanitarne zajednice Radosti moja iz Štutgarta ovih dana sproveli su još jednu svoju akciju pomogavši mnogim srpskim ugroženim porodicama. U saradnji sa Crvenim krstom u Lučanima, aktivisti iz Štutgarta pomogli su sedam najsiromašnijih porodica i Narodnu kuhinju pri Crvenom krstu raznim kućnim aparatima vrednim oko 3.500 evra. Pomoć je otišla porodicama s više dece.

OPredaja pomoći u lučanima: Mića nikitović (prvi zdesna)

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Siromašnih porodica nažalost ima mnogo, ali smo ovoga puta pomogli nekima. Drago nam je ako smo im ovom donacijom bar malo olakšali njihove muke", rekao je predsednik Hrišćanske zajednice Radosti moja Milorad - Mića Nikitović, koji je i uručio pomoć.

Ovoga puta pomoć je stigla Velimiru Šipetiću iz sela Grab, samohranom ocu tri ćerke uzrasta od sedam do 12 godina. Oni su dobili kombinovani frižider i zamrzivač i električni šporet.

  Neki od članova organizacije Radosti moja

 

Goran Petrović koji živi sa suprugom i četvoro bolesne dece u selu Rasovac je dobio šporet na drva na kome će kuvati i grejati svoje prostorije. Živorad Stevanović iz sela Goračići koji ima petoro dece dobio je veš mašinu i kombinovani frižider i zamrzivač.

 

Poziv na koncert

Članovi Radosti moja koriste priliku da se putem "Vesti" zahvale svim donatorima i pozivaju sve da dođu na humanitarni koncert koji će se održati u subotu 20. septembra u 19 časova u evangelističkoj Matthaeuskirche

(Moehringerstr. 52) gde će nastupiti braća Teofilović i ruski pravoslavni hor.

 

Radić Stevanović iz Goračica koji ima troje dece i koji je veoma bolestan dobio je mašinu za veš i kombinovani šporet i zamrzivač. Veljko Radovanović iz sela Turica odgaja sam troje dece uzrasta od 4 do 9 godine. On je dobio mašinu za veš. Električni šporet uručen je Radoju Kneževiću iz Goračića koji sam uzgaja dva sina uzrasta 8 i 10 godina. Mlađo Marković takođe iz Goračica odgaja unučiće kojima je umro, a majka se vratila u Crnu Goru. On je dobio frižider i mašinu za veš.

Narodna kuhinja u Lučanima svakodnevno hrani 150 osoba od toga 60 dece. Delegacija iz Štutgarta ovoga puta im je pomogla u robi i predala kombinovani frižider sa zamrzivačem, mašine za veš, za sušenje veša i za pranje sudova, peglu, dasku, razne kuhinjske aparate, noževe, šerpe, tiganje, lonce.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.