Svemirska princeza Zi sletela u knjižaru Delfi

Izvor: Prva.rs, 28.Apr.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svemirska princeza Zi sletela u knjižaru Delfi

Televizijska serija se odnedavno emituje na Prvom programu RTS-a, dok se u knjižarama mogu naći knjige koje prate radnju TV serije. U ponedeljak, 27. aprila, u Delfi Caféu predstavljena su prva dva naslova od ukupno četiri, koliko će sadržati serijal „Svemirska princeza“ u štampanom obliku. „Rođendan“ i „Zaljubljeni Mančula“.
Ideja o svemirskoj princezi potekla je od direktora producentske kuće Advance media Siniše Đokića, koji je sebi ispunio dečačku želju, odrastajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uz Alfa, da stvori svoje svemirce. I zaista ideju je prihvatio RTS i stvorena je TV serija kakve dugo nije bilo na našim ekranima.
 
Svemirski brod princeze Zi je zbog kvara sleteo u Botaničku baštu u Beogradu i tu počinje avantura. Da ne bi privlačio pažnju Zemljana, pretvoren je u drvo, a svemirska princeza u tinejdžerku Zi. I sve bi bilo kako treba da se jednog dana tinejdžer Luka Ameba, zaljubljenik u biologiju, nije popeo na to drvo i zaljubio u Zi. A da, tu je i Mančula, princezin kućni ljubimac, koji ima razloge zbog kojih ne želi da se otkloni kvar na brodu.
 
„Počelo je kao jedna fantazija i pitanje da li je jedna producentska kuća u stanju da napravi igranu seriju za decu. Nama je izuzetno drago da smo nosioci projekta koji nije postojao četvrt veka.“ Siniša je veliki fan Alfa. „Osnovno je pitanje je zašto bi vanzemaljci sletali u Kanzas, a ne u Beograd koji je mnogo zanimljivije mesto. Uostalom svi smo mi vanzemaljci svoje vrste.“
 
Jelena Popadić Sumić je dobila zadatak da ideju o svemirskoj princezi stavi na papir i pretoči u scenario. „Ja sam u ovaj projekat pala s Marsa. Nisam ljubitelj naučne fantastike,ali nikad lakše nisam napisala koncept. Nisam imala utisak da stvaram te likove nego da ih upoznajem. Najzadovoljnija sam likom tinejdžerke Zi. Ona je zapravo metafora za tinejdžersko odrastanje. Bilo je veoma zabavno raditi na seriji.“
 
Sonja Ćirić, spisateljica i novinarka, uključila se u projekat „Svemirska princeza“ kao neko ko scenario treba da pretoči u knjigu. „Moja prva reakcija bila je da ne mogu da pišem po tuđim idejama. Kada sam pročitala scenario, priča mi je delovala istinito. Ipak, budući da nikad pre nisam radila nešto slično, pribojavala sam se da li ću uspeti. Na prvoj knjizi sam se baš mnogo mučila. Trebalo je poštovati scenario a napraviti roman. Kasnije je bilo lakše. I na kraju mogu da kažem da sam uživala.“
 
Mlade glumice Milena Radulović i Marijana Andrić izvele su deo iz serije na radost velikog broja okupljenih mališana. A na kraju su se svi zasladili Bambi proizvodima.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.