Nevena Poledica - Analogne duple ekspozicije “Dream a little dream”

Izvor: NaDlanu.com, 25.Nov.2014, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevena Poledica - Analogne duple ekspozicije “Dream a little dream”

Fotografije Nevene Poledice artefakti su koji svedoče o znalačkom, uspelom spoju tradicije I modernosti, medija I ideje kojim je ona oživotvorena. Tehnikom analogne duplo- eksponirane fotografije, Nevena reaktivira tradicionalni medij izrade filma krupnog zrna, koji njenim fotografijama daje posebnu čar i životnost.

Svojom Smenom i analognim aparatima ona kreće u istraživačku I stvaralačku igru. Motivi koji je privlače povezani su sa njenim primarnim profesionalnim opredeljenjem- >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << arhitekturom, i prostornim relacijama objekata.

Kroz fotografije koje čine tematsku celinu Dream a little dream Nevena istražuje odnose punog i praznog, geometrizovanih i slobodno-krivudavih linija drveća, hrabro izmešta objekte iz njihovih realnih okvira i komponuje ih u apstrahovane vizuelne celine. Preglednost i geometrijski red suptilno prožimaju lirične predele. Spontanim i inteligentno smišljenim preklopima ekspozicija ostvaruje linearno- ekspresivne vrednosti fotografija, ali i animira diskurse o složenim poetikama prirode. Koloriti su svedeni na sivkastu gamu, sepiju i zemljane tonove.

Nevenini „analogni kolaži“, bilo o kojoj tematskoj celini da je reč, potvrđuju njenu nesputanu kreativnost nepretenciozno kanalisanu akumuliranim znanjima.

Facebook event.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.