Koncert Beogradske filharmonije pred evropsku turneju

Izvor: NaDlanu.com, 29.Okt.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Beogradske filharmonije pred evropsku turneju

Ubrzo nakon prve turneje po SAD-u, Beogradska filharmonija se sprema za gostovanja u gradovima Švajcarske i Nemačke. Šef-dirigent Muhai Tang predvodiće orkestar na turneji, a deo ovog repertoara biće izveden na koncertu u petak, 31. oktobra (Kolarac, 20h).

Na drugom koncertu iz ciklusa „Iz šefove kuhinje“, beogradska publika upoznaće zvezdu u usponu, violinistu Valerija Sokolova (1986) u virtuoznom Koncertu za violinu i orkestar Čajkovskog. Mladi muzičar je sve više >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << tražen zbog svojih zadivljujuće zrelih interpretacija nekih od najtežih dela violinskog repertoara. Pored Kodaljevih Igara iz Galante sa obiljem mađarskih narodnih motiva, Filharmonija će odsvirati živopisne Slike sa izložbe Musorgskog u raskošnoj Ravelovoj orkestraciji.

“Muzičke slike iz čuvene kompozicije Musorgskog inspirisane su crtežima i akvarelima umetnika Viktora Hartmana kome je delo i posvećeno. Međustavovi, koji povezuju muzičke slike, nazvani su Promenade i dočaravaju šetnje od jedne do druge slike kao i raznolikost osećanja i misli koja se javljaju prilikom susreta sa svakom novom slikom. Ovo je čudesna muzika sa kojom će se Beogradske filharmonija „prošetati“ evropskim dvoranama i sigurno neće ostaviti publiku ravnodušnom“, kaže maestro Tang.

Evropska turneja Beogradske filharmonije trajaće od 2 - 10. novembra i obuhvatiće sedam koncerata u gradovima Švajcarske i Nemačke. Orkestar je za turneju pripremio različiti repertoar za nastupe sa nekoliko solista. Pored Valerija Sokolova, uz Filharmoniju će se na različitim koncertima predstaviti austrijski pijanista Ingolf Vunder i češki hornista Radek Baborak.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.