Izložba slika i crteža Branke Đurašković Očijukanje

Izvor: NaDlanu.com, 02.Sep.2014, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika i crteža Branke Đurašković "Očijukanje"

Od 2. do 15. septembra, Galerija SKC Novi Beograd.

Svoj ciklus  radova Branka Đurašković (1984) objašnjava na sledeći način:

„Moj likovni svet, koncept stvaranja zasniva se na idealima ljubavi, lepote, na bajkovitoj poetici a u isto vreme nekim životnim trenucima svih nas koji su na mojim platnima prikazani nekada duhovito i romantično, a nekada trezveno i realno. Bajkovito sa potencijalnim scenarijima i neobičnim imenima kao što su „Očajanka“, „Pala >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << muva na međeda“, „Taj ringišpil u mojoj glavi“ itd.

Moje slike jesu neka vrsta ogledala nas samih u kojima često možemo zapaziti ono što inače ne primećujemo na, ili u sebi. Baš zbog toga, likovi sa mojih slika se tako lako urezuju u pamćenje, pogledima „očijukaju“ sa posmatračima dok oni detektuju šta taj pogled zaista govori (prepoznati osećaj bez pitanja), tako lako postaju deo naše stvarnosti i nas samih.

Na svim slikama, crtežima, unosim – oslikavam simbole koji imaju univerzalna a ponekad i veoma intimna i samo meni poznata značenja što ipak ne čini da poruka ostane skrivena već svako vidi sebe u istoj.“

http://www.skc.org.rs

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.