Izložba fotografija Marije Konjikušić “Dnevnik jednog pušača”

Izvor: NaDlanu.com, 21.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija Marije Konjikušić “Dnevnik jednog pušača”

Od 22. septembra do 4. oktobra, DKSG/Galerija.

Ova serija je dugogodišnji (dvanaest godina) projekat koji predstavlja dnevnik života jednog pušača. Od paljenja cigarete i gašenja, do uzimanja druge cigarete i ponavljanja rituala prolazi vreme. To je vreme provedeno u  društvu, samoći, razmišljanju i raznim drugim životnim situacijama. Na fotografijama koje su fotografisane u tako dugom vremenskom periodu pažljivijem gledaocu neće promaći sitnice. Tu se smenjuju godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << doba, prijatelji, prilike, sami tipovi cigareta, karakteri pušača koji svaki na svoj način gasi cigaretu. Pepeljara postaje međa razumevanja života jednog pušača, njegov dnevnik dešavanja. U isto vreme pikavci fotografisani na ovaj način obrazuju piktoralno pismo, i imaju snažan vizuelni pečat. Pepeljara postaje zanimljivo mesto dešavanja, postaje estetizovana i stavljena u prvi plan. U ovom radu ne dodeljujem sebi ulogu kritičara, poruka nije štetnost duvana. Želim samo da ispričam jednu priču iz života određene osobe prikazanu iz ugla jednog objekta, pepeljare.

Marija Konjikušić

Kao deo celovečernjeg programa otvaranja izložbe u 21:00 u Amfiteatru nastupiće džem sešn bend DžEM koji izvode autentičan muzički performans kroz potpunu improvizaciju i pesme koje nastaju na licu mesta. U slučaju kiše koncert će se održati u Donjem holu.

http://www.dksg.rs

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.