Izložba Novi Folklor od 24. do 31. maja u KC Grad

Izvor: NC magazin, 15.Maj.2012, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Novi Folklor od 24. do 31. maja u KC Grad

Stari zanati - večna inspiracija. Izložba "Novi folklor"okuplja oko 30 umetnika i dizajnera, koji koristeći bogatstvo kulturne baštine kroz proces proučavanja i u saradnji sa zanatlijama, etnolozima i istoričarima umetnosti kreiraju savremena rešenja predmeta i proizvoda iz oblasti primenjene umetnosti, dizajna, kozmetike i ishrane.
Ideja ovog projekta je promocija pojedinca kao kreativnog stvaraoca. Bogatstvo narodne umetnosti kombinovano sa veštinama zanatstva, upotrebnim vrednostima, novim materijalima i modernim idejama karakteristike su ovog projekta. Među predmetima koji će se naći na izložbi su komadi garderobe inspirisane nošnjom ili posebnim tehnikama veza i dekoracije,  ručno rađena obuća, nakit, torbe, prototipovi dizajna keramičkih pločica, tapeta, posteljine i još mnogo toga.  

Nastavak na NC magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stari zanati

Izvor: Danas, 15.Maj.2012

Na izložbi „Novi folkor“ koja će biti postavljena u KC Grad od 24. do 31 maja predstaviće se oko 30 umetnika i dizajnera.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.