Festival „Telo kao životni kompas“ ove godine pod sloganom „Hrana za dušu i telo“.

Izvor: Prva.rs, 02.Sep.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival „Telo kao životni kompas“ ove godine pod sloganom „Hrana za dušu i telo“.

Četvrti po redu Festival „Telo kao životni kompas“ ove godine pod sloganom „Hrana za dušu i telo“. Festival okuplja psihologe, pedagoge, specijalne pedagoge, psihoterapeute, savetnike, lekare, instruktore veština i umetnike sa akademskim i alternativnim znanjem o odnosu duše i tela. Specifičan po dominantano radioničarskom načinu rada cilj Festivala je da omogući svim prisutnima da probaju i kroz lično iskustvo nauče različite načine zaštite i unapređenja psihofizičkog zdravlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Ne manje važan cilj festivala je da poveže stručnjake iz različitih oblasti i podstakne stvaranje multidisciplinarnih timova na temu psihofizičkog zdravlja.
Festival svake godine ugosti više desetina različitih stručnjaka koji imaju nešto novo da kažu iz svoje oblasti. Drugog vikenda septembra ćete biti u prilici da čujete kako vas principi aikida vode iz konflikta, kako možete da se uskladite sa svojim emocijama putem meditacije u pokretu i znanja iz neuro nauka, kako kapuera pomaže u izgradnji zajednice, kako da se protiv stida borimo uz pomoć znanja telesnog terapeuta a kako pevajući, kako crtajući, kako da se borimo protiv treme oslanjajući se na iskustva muzičara i specifičnog odnosa prema telu Aleksander tehnike, kako da raskinemo vezanost sa onim što nam zaustavlja razvoj putem aktivne imaginacije, kako da povežemo meditaciju i astrologiju, da pomognemo detetu da se razvija negujući adekvatan dijalog, kako da poboljšamo prokrvljenost karlice da bi podstakli plodnost, kako partnerska joga može da produbi bliskost sa partnerom, kako da povežemo i dušu i telo u procesu masaže, kako da plešemo sa svojim ranjivostima umesto da ih skrivamo i od sebe i od drugih.
Slogan “Hrana za dušu i telo” oslikava dugogodišnje iskustvo mnogobrojnih stručnjaka u radu sa ljudima ukazuje da često ne konzumiramo ono što nas hrani već pokušavamo da ućutkamo dušu tako što se zatrpavamo hranom ili opterećujemo hranom telo nesvesni da smo gladni duševne hrane. Cilj ovogodišnjeg festivala je da pospeši neraskidivu vezu duše I tela, proširi znanje o psihofizičkim potrebama učeći nas o alatima za kontakt sa sopstvenim telom ali i kvalitetnoj duševnoj hrani.
Festival “Telo kao životni kompas”, Psihoterapijska znanja u službi balansa duše i tela – obuke i preporuke održaće od 11. – 14. septembra na dve lokacije - Dah teatar, Marulićeva 8. i Surya Yoga studio, Loznička 11, Beograd. Zbog ograničenog broja učesnika obavezne su prijave na festivalduseitela@gmail.com a program Festivala i sve dalje informacije možete dobiti putem sajta festivala ili na Fesbuk stranici.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.