Dva prevoda Marojevićeve „Majčine ruke“

Izvor: Prva.rs, 21.Feb.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva prevoda Marojevićeve „Majčine ruke“

Roman o ljubavi vojvođanskog dečaka prema dve Nemice i progonu „folksdojčera“ 1944–1948, koji je beogradska Laguna izvorno objavila 2011, preveli su pisac Jurij Hudolin, odnosno Sašo Hristovski, kome je ovo drugi prevod neke od Marojevićevih knjiga.
Autora uskoro očekuju dva predstavljanja prevoda „Majčine ruke“, u okviru prestižnog ljubljanskog festivala „Fabula“, za čije se ovogodišnje izdanje očekuje da bude pre svega obeleženo nastupom nobelovke Svetlane Aleksijevič, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ali i mnogih drugih značajnih savremenih pisaca.
Uz koordinaciju Jurija Hudolina, Marojević će na „Fabuli“ najpre nastupiti u Mariboru 5. marta. Sledeća promocija predviđena je za naredni dan u ljubljanskom Cankarjevom domu, sa spisateljicom Mancom G. Renko kao moderatorom. Ovo je drugi prevod neke od Marojevićevih knjiga na slovenački jezik.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.