Šta danas kuvamo? Crnogorske priganice…

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Apr.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta danas kuvamo? Crnogorske priganice…

Danas, u Novom Sadu, počinje Food Planet, a mi smo – inspirisani tim događajem – poželeli da svakog dana s vama delimo po jedan recept. Počinjemo sa čuvenim Crnogorskim priganicama… Svi, koji su ih probali, znaju da i te kako zaslužuju da “otvore ovu rubriku”… Foto: Coolinarika Priprema:  Razmutiti kašiku kvasca u 1/4 čaše zaslađene vode. Kad kvasac “odradi svoje” dodati šolju i po brašna, malo soli, dve kašike ulja i pola šolje vode. Testo treba da bude ređe >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << nego za hleb. Da bi priganice bile baš onakve kakve treba da budu, testo se mora dobro “ulupati” varjačom, a onda ostaviti da se “odmori” jedan sat, na toplom mestu. Kašikom vaditi testo i spuštati u vrelo ulje, kao krofne. Jede se topolo, sa skorupom ili mladim sirom, medom, džemom, šećerom… Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksička kuhinja danas na meniju "Food Planet"-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017, 12:55

Na Trgu slobode u Novom Sadu juče je otvoren prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", a prisutni su imali priliku da probaju crnogorske nacionalne specijalitete i vina, kao i da uživaju u tradicionalnoj muzici...Otvaranju je prisustvovao predsednik Skupštine grada Novog Sada, Zdravko Jelušić,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.