Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Apr.2017, 16:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Šta danas kuvamo? Crnogorske priganice…
Danas, u Novom Sadu, počinje Food Planet, a mi smo – inspirisani tim događajem – poželeli da svakog dana s vama delimo po jedan recept. Počinjemo sa čuvenim Crnogorskim priganicama… Svi, koji su ih probali, znaju da i te kako zaslužuju da “otvore ovu rubriku”…
Foto: Coolinarika
Priprema:
Razmutiti kašiku kvasca u 1/4 čaše zaslađene vode. Kad kvasac “odradi svoje” dodati šolju i po brašna, malo soli, dve kašike ulja i pola šolje vode. Testo treba da bude ređe >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << nego za hleb. Da bi priganice bile baš onakve kakve treba da budu, testo se mora dobro “ulupati” varjačom, a onda ostaviti da se “odmori” jedan sat, na toplom mestu.
Kašikom vaditi testo i spuštati u vrelo ulje, kao krofne. Jede se topolo, sa skorupom ili mladim sirom, medom, džemom, šećerom…
Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.
Pogledaj vesti o: Delimo
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Meksička kuhinja danas na meniju "Food Planet"-a
Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017, 12:55
Na Trgu slobode u Novom Sadu juče je otvoren prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", a prisutni su imali priliku da probaju crnogorske nacionalne specijalitete i vina, kao i da uživaju u tradicionalnoj muzici...Otvaranju je prisustvovao predsednik Skupštine grada Novog Sada, Zdravko Jelušić,...