Bertomeu poručuje: Sledeće sezone delimo četiri specijalne pozivnice!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu poručuje: Sledeće sezone delimo četiri specijalne pozivnice!

"Najbolje bi bilo da FIBA i ULEB idu ruku pod ruku", poručio je predsednik ULEB-a...

Evroliga danas je proslavila 15 godina postojanja svečanom ceremonijom u Istanbulu, a tom prilikom prvi čovek elitnog takmičenja Đordi Bertomeu dalje je produbio priču o stvaranju još jačeg takmičenja, odnosima sa FIBA i mogućnosti da međunarodna kuća košarke osnuje svoje takmičenje.

Kako bi se izbegao scenario sa Galatasarajem, koji je doživeo finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krah, Bertomeu je otkrio da će Evroliga za narednu sezonu deliti četiri specijalne pozivnice, iako prema zvaničnim propozicijama kontinentalnog takmičenja ima mesta samo za tri. Nije baš najjasnije kako bi se to izvelo...

„Ono što se dogodilo sa Galatasarajem ove sezone nas je zaista zabrinulo. Finansijski problem kluba uticao je i na atmosferu oko terena u Top16 fazi. Tako nešto nećemo ponovo dozvoliti. Ako klub nema resurse, onda ne može da igra u Evroligi“.

On je istakao da se najjači klubovi i lige Evrope ne prihvataju predlog FIBA da se od 2017. godine uvede nosi kalendar takmičenja, u kojem bi bili isprepletana klupska i reprezentativna takmičenja.

„Odnosi sa FIBA su dobri, ali klubovi jednostavno nisu saglasni sa tom opcijom uvođenja novog kalendara. Nadam se da ćemo moći da nađemo rešenje za ovaj problem“, rekao je Bertomeu, a onda govorio o mogućnosti nastanka nove Evrolige, pod okriljem FIBA.

„O tome se dosta priča u poslednje vreme, a FIBA se još uvek dvoumi da li da napravi staro takmičenje, poput Suprolige ili da osnuje zatvoreni tip lige, što su dve potpuno različite stvari. O tim stvarima jednostavno neću da komentarišem“.

Bertomeu je pomenuo da je FIBA već kontaktirala nekoliko klubova, ali da nikakvog konkretnog predloga nema.

„Predstavnici klubova otkrili su mi da ih je FIBA zvala. Ali, interesantno je da im nije ponuđena nikakva opcija ili rešenje. Zato kažem, bolje je da FIBA i ULEB idu zajedno ruku pod ruku“.

Već je poznato da će Evroligu naredne sezone igrati Barselona, Real Madrid, Laboral Kuća, Unikaha, Makabi, Panatinaikos, Olimpijakos, Armani Milano, Žalgiris, Anadolu Efes, Fenerbahče, CSKA iz Moskve, Himki kao osvajač Evrokupa, Crvena zvezda i Cedevita. Još uvek nije poznato ko će elitno takmičenje igrati kao prvak iz Nemačke, potom najbolji tim ili drugoplasirana ekipa u Italiji, prvi, drugi ili treći iz Turske, prvak Francuske, šampion Poljske i najbolja ekipa ili vicešampion VTB lige. Tu ostaje i tri mesta za specijalne pozivnice, iako Bertomeu pominje četiri...

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Delimo,   Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.