Mari: Bili smo na dnu, a sada igramo za Salataru

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari: Bili smo na dnu, a sada igramo za 'Salataru'

Velika Britanija ima priliku da prvi put posle 1936. godine osvoji Dejvis Kup, a Endi Mari kaže u razgovoru za BBC da šansa ne sme biti propuštena.

Britanci će za 'Salataru' igrati igrati narednog vikenda protiv Belgijana u 'Flanders centru' u Gentu, a poslednji put su se u velikom finalu našli pre 37 godina.

"Svima mnogo znači pozicija u kojoj se nalazimo. Pre pet godina bili smo daleko, daleko od ovakvog uspeha. Čini mi se čak da je tadašnja pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila najgora u našoj istoriji, pa pet godina kasnije igrati meč za titulu svakako mora biti velika stvar", smatra mlađi od braće Mari.

Mari je konkretno mislio na situaciju iz 2010, kada su Ostrvljani igrali meč za opstanak protiv Turse u Istbornu, a njihov put ka vrhu, od tog trenutka, najbrži je u 115 godina dugoj istoriji Dejvis Kupa.

"Sve ovo moglo bi da privuče nove navijače, pogotovo kada vide kako se tim ponaša u različitim situacijama i atmosferama. Imamo sjajnu priliku da promovišemo sport u Ujedinjenom Kraljevstvu i nadam se daćemo uspeti da osvojimo titulu narednog vikenda, to bi bila ogromna stvar za naš tenis. Ipak, nije naš posao da se bavimo onime što ide posle eventualne titule, to je posao za Vladu", dodao je Mari.

Za Britance će pored Endija, koji će igrati singl i dubl, igrati i njegov stariji brat Džejmi, Dom Inglot, a ostaje da se selektor Leon Smit odluči ko će biti drugi igrač za singl – Kajl Edmund ili Džejms Vard.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.