Đoković zbog olimpijskog zlata preskače Dejvis kup meč s Britancima?

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković zbog olimpijskog zlata preskače Dejvis kup meč s Britancima?

“Nisam još odlučio, ali sam bliži odluci da izostanem“, kaže prvi reket sveta

Rolan Garos je osvojen, nedostaje još samo zlatna olimpijska medalja. Stoga i očekivana odluka Novaka Đokovića - mada još ne konačna - da ovog leta prioritet bude baš na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Prvi reket sveta zbog želje da prigrli zlato u Brazilu zato bi mogao i da propusti meč sa Velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Britanijom u Dejvis kupu.

"Nisam još odlučio, ali sam bliži odluci da izostanem iz tog meča. Odmah posle Vimbldona fokus će mi biti na Olimpijskim igrama i daću sve od sebe da se prvo dobro odmorim, a onda i da krenem sa maksimalno ozbiljnim pripremama za Rio. Promena podloge u kratkom roku sa trave na šljaku nije jednostavna stvar, donosi dosta rizika i blizu sam dogovora sa selektorom Obradovićem i saigračima da preskočim duel sa Britanijom. Međutim, nije mi lako da presečem, jer nema lepše stvari nego kada igram za Srbiju, pred svojim narodom. To je posebna vrsta emocija i nešto što svakoga od nas ispunjava", rekao je srpski teniser izveštaču Sportskog žurnala iz Londona.

On je dodao da je veoma ponosan na bronzanu olimpijsku medalju iz Pekinga i istakao da ne krije da u Riju želi zlato.

"Daću sve od sebe da uzmem zlato, ali i ostali teniseri u Brazil stižu sa istim ciljem, mnogo toga mora da se poklopi da bih to i ostvario. Biće to sve osim šetnje do prvog mesta i zlata", poručio je Ðoković i konstatovao da od srpskog tima očekuje više od četiri medalje koliko je osvojeno u Londonu.

Meč četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije igra se od 15. do 17. jula na Tašmajdanu.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.