Đoković i Marej igraju na Tašmajdanu

Izvor: Danas, 23.Apr.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Marej igraju na Tašmajdanu

Beograd - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, predsednik i potpredsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović i Goran Đoković obišli su danas stadion Tašmajdan povodom meča četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa 2016. između Srbije i Velike Britanije koji će se održati julu ove godine.

                 

Srbija će biti domaćin Dejvis kup meča Srbija – Velika Britanija, a igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << broj jedan u svetu protiv broja dva, Novak Đoković protiv Endi Mareja, što je sjajna prilika za promociju Grada Beograda i stadiona Tašmajdan, rekao je Mali.

On je izrazio zadovoljstvo što je sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije, kao i sa Ivkom Plećevićem koji je 1956. godine bio član Dejvis kup tima Jugoslavije u meču protiv Velike Britanije, preneo je Beoinfo.

Petrović je rekao da se pruža mogućnost da jedan veliki teniski meč odigra na Tašmajdanu i to na godišnjicu, jer smo tačno pre 60 godina ovde igrali meč sa Britancima i da je vreme za revanš.

Plećević je rekao da nekadašnji stadion i ovaj novi liče jedan na drugi, ali da je ovo sad "druga dimenzija, otprilike kao i igrači".

Mi smo onda igrali tenis pet meseci dok je bilo lepo vreme, a posle smo igrali fudbal i neke druge sportove, dok su Britanci igrali cele godine i putovali po turnirima. Očekujem spektakl od ovog meča i nadam se pobedi, mada neće biti lako kao što mislimo, rekao je Plećević.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.