Čekanju je kraj, Marej doneo Dejvis kup!

Izvor: Mondo, 29.Nov.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekanju je kraj, Marej doneo Dejvis kup!

Velika Britanija osvojila "salataru" posle 79 godina, a odlučujući poen obezbedio je drugi teniser sveta.

Endi Marej uradio je ono što se od njega očekivalo i teniska reprezentacija Velike Britanije došla je do jubilarnog 10. trofeja u Dejvis kupu.

Posle četvrte partije finalnog okršaja u Gentu, Britanci su protiv domaće Belgije poveli sa nedostižnih 3:1.

Marej je presudio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pobedivši najboljeg belgijskog tenisera Davida Gofana rezultatom 3:0 - 6:3, 7:5, 6:3.

"Crveni đavoli" pokušali su da steknu prednost tako što su finale, na kraju sezone, organizovali na terenu sa zemljanom podlogom, ali drugi reket sveta bio je preozbiljan "zalogaj" za sve protivnike, uprkos činjenici da prethodno nije blistao na "ATP Vorld Tur finalu" u Londonu.

Endi Marej prvog dana je savladao Rubena Bemelmansa (3:0), Gofan je teškom mukom odneo pobedu u duelu sa Kajlom Edmundom (3:2), ali su Endi i Džejmi Marej u subotnjoj dubl partiji doneli gostima poen koji ih je doveo na prag trijumfa.

Velika Britanija osvojila je Dejvis kup devet puta u prvih 36 godina postojanja najprestižnijeg internacionalnog takmičenja (1900-1936), ali je potom samo dva puta došla do finala (1937, 1978) i oba puta izgubila.

Rekorder je SAD sa 32 osvojena trofeja, a sledi Australija sa 28. Britanci su se izdvojili na trećoj poziciji, ispred Francuske sa devet šampionskih sezona.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.