Vulin: Deca će morati da rade ako žele dečiji dodatak

Izvor: Njuz.net, 21.Okt.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Deca će morati da rade ako žele dečiji dodatak

Napomena: Ova vest je šaljive prirode„Prvo će im dečiji dodatak biti smanjen da bi u slučaju ponovnog odbijanja posla on bio trajno oduzet“

BEOGRAD, 21. oktobar 2014, (Njuz) – Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će deca ubuduće morati da rade ukoliko žele da dobijaju svoj dečiji dodatak. On smatra da će ova mera onemogućiti decu u zloupotrebi svog položaja i smanjiti broj nezaposlenih.
- Dečiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << dodatak nije socijalna kategorija. On se mora zaraditi i zato deca moraju prihvatiti zaduženja koja im dodeli centar za socijalni rad – izričit je Vulin – Svako dete će dobiti listu raspoloživih poslova i moraće da ih prihvati ili će u suprotnom izgubiti svoja primanja. Prvo će im dečiji dodatak biti smanjen da bi u slučaju ponovnog odbijanja posla on bio trajno oduzet. Deca moraju biti aktivna i dati pun doprinos razvoju naše države. Ne smemo doći u situaciju kao što je bila u Obrenovcu kada su me sačekali brojni volonteri, a nijedno dete – kaže on.
Vulin tvrdi da će država i u ovom slučaju voditi računa o interesima najugroženijih pa bebe do dve godine starosti neće biti izložene ovom zakonu. On takođe najavljuje i strogu kontrolu sprovođenja ove mere.
- Zaposlićemo inspektore koji će nadgledati primenu zakona na terenu, a svaki centar za socijalni rad dobiće savetnike koji će pomoći u realizaciji ovog projekta. Sa žalošću moram da primetim kako i u ovom slučaju kasnimo u odnosu na razvijene zemlje u kojima je dečji rad bio normalna pojava još pre nekoliko vekova – ističe potpredsednik vlade.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.