Školski sport Srbije organizovao zanimljivu radionicu đaka reportera

Izvor: Bor030.net, 21.Nov.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski sport Srbije organizovao zanimljivu radionicu đaka reportera

Savez za školski sport Srbije je u OŠ “3. oktobar” održao edukativnu radionicu za đake reportere. Učenici su punom pažnjom pratili predavanje profesionalnog novinara i aktivno učestvovali uz smeh i šale.

Cilj radionice je bio da deca nauče kako da pravilno izveštavaju za prvi sportski dečiji časopis “Plamenko” koji će izlaziti kao dodatak “Sportskom žurnalu” od februara naredne godine.

“Naša ideja je da pokrenemo projekat “Đak reporter” >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << kroz kojeg ćemo da naučimo decu kako da pravilno napišu izveštaj za prvi sportski časopis “Plamenko”, ali i da naprave dobar video materijal koji će se koristiti za emisiju “Školski sport” koja se emituje na RTS-u, Pinku i SOS kanalu”, izjavila je Sanja Ugren, stručni savetnik Saveza za školski sport Srbije.

Borski đaci reporteri su do sad napravili nekoliko dobrih izveštaja koje ekipa iz Školskog sporta Srbije koristi kao primer dobre prakse na radionicama.

Do sada su obišli šest gradova Srbije, a imaju ideju da to bude 26, u svakom centru okruga. Kada krenu da izlaze “Plamenko”, vođe sekcija će dobijati teme koje će da realizuju u svojim okruzima i oni će se naći u časopisu.

“Borski učenici su imali pozitivan fidbek (feedback) i vidi se da su zainteresovani za saradnju”, rekla je Sanja Ugren.

Đaci reporteri iz Bora su krenuli sa reportažama i trudiće se da to bude u većem obimu.

“Deci i roditeljima je zadovoljstvo da vide i prate svoju decu sa aktivnostima i upravo je to duelno obrazovanje. Saša Čorboloković i ja propagiramo svu talentovanu decu da izraze svoje darove kroz novinarske sekcije i sportove koje vole”, izjavila je Mirjana Spasić profesor fizičkog vaspitanja OŠ “3. oktobar” i mentor članaka.

“Pažnja je bila jako velika sve dece koja su bila prisutna. Bilo je pitanja, komentara, propraćeno humorom, smehom i prosto se utrkuju ko će od njih da uradi neku radionicu i da proba, tako da verujem da će njihovi utisci biti fantastični”, dodala je Mirjana Spasić.

Radionici su takođe pridružili i učenici iz Rudne glave i Majdanpeka koji su želeli da kroz dobre primere nauče kako pravilno da izveštavaju za Školski sport Srbije.

Na sajtu “Bor 030” takođe možete redovno da pratite izveštaje sportskih događaja o kojima izveštavaju naši đaci reporteri.
Pogledaj vesti o: Dečji dodatak

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.