RODITELJI, IMAMO DOBRE VESTI: Uvodi se 13. dečiji dodatak

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RODITELJI, IMAMO DOBRE VESTI: Uvodi se 13. dečiji dodatak

Lepe vesti stižu iz ministarstva

- Zahvaljujući zakonima koji će biti doneti ove godine više porodilja primaće nadoknadu, neke kategorije dečjeg dodatka će biti uvećane, a biće uvedena i institucija 13. dečjeg dodatka za srednjoškolce- izjavio je u Kruševcu ministar za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i dodao da je politika Vlade da se deli ono što se zaradi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da svako poboljšanje u ekonomiji prvo osete siromašni, kojima je pomoć najpotrebnija.

Navodeći da je Ministarstvo rada u svom budžetu opredelilo dovoljno novca za sva socijalna davanja, Vulin je istakao da nijedno socijalno davanje neće biti umanjeno, te da će neka čak biti i uvećana.“

- Budžetom smo opredelili dovoljna sredstva za sva socijalna davanja, nastavićemo da širimo krug korisnika i da štitimo one kojima je pomoć zaista potrebna”- naglasio  je Vulin.

On je dodao da će prvi put ove godine od 1999. u saradnji sa Crvenim krstom biti obnovljene sve narodne kuhinje., te da niko neće ostati bez svog obroka, ali obroka koji će biti zdrav i urađen po najvišim standardima”.

Ministar je u Kruševcu prisustvovao podeli novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja  i mališanima iz hraniteljskih porodica. Kako je rekao, deca iz Kruševca kao i sva deca koja su socijalno ugrožena uvek mogu da računaju na podršku Ministarstva za rad, donatora i humanitarnih udruženja kao što je “Životna pomoć” koje je obezbedilo paketiće, kao i na podršku dobrih ljudi poput Bratislava Gašića.

-Deca iz socijalno ugroženih porodica mogu da računaju na svoju Srbiju”-poručio je Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.