PROTEST MAJKI U TUZLI Deca političara se hrane po restoranima, a naša nemaju za kifle

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST MAJKI U TUZLI Deca političara se hrane po restoranima, a naša nemaju za kifle

Nakon što proteklih devet meseci Vlada Tuzlanskog kantona nije uplatila ni marku dečjeg dodatka grupa majki se zajedno sa svojom decom danas okupila pred zgradom resornog ministarstva u centru Tuzle kako bi iskazale svoje nezadovoljstvo.

Majda Salamović iz Tuzle majka je dvoje dece je odnos vlasti prema ovoj kategoriji društva ocenila sramotnim.

- Zadnji dodatak je uplaćen u augustu 2015. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ovo je stvarno sramota. Suprug i ja se vodimo na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a ni sami ne znamo kako preživljavamo. Ovo se više ne može izdržati - ističe Salamović.

Nedugo nakon okupljanja pred zgradom resornog ministarstva, pomoćnik ministra finansija Tuzlanskog kantona upriličio je sastanak sa nekoliko okupljenih majki.

Nezadovoljne ishodom sastanka majke su poručile da će tokom dana krenuti put zgrade Vlade Tuzlanskog kantona gde će takođe upriličiti mirni protest.

- Deca političara u restoranima jedu, a naša nemaju ni za kifle. Ovakav odnos prema nama je kap koja je prelila čašu. Mi idemo pred Vladu Tuzlanskog kantona, a onda se opet vraćamo ovamo i da ostanemo sve dok ne ispune naši zahtevi - kazala je nakon sastanka Elvira Mulabdić iz Živinica, inače majka šestoro dece.

Inače, na području grada Tuzla trenutno je evidentirano blizu 1.700 korisnika dečijeg dodatka koji po jednom detetu iznosi u proseku od 20 do 40 KM.
Pogledaj vesti o: Isplata dečijih dodataka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.