Država nagrađuje srednjoškolce koji završe razred

Izvor: BKTV News, 09.Mar.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država nagrađuje srednjoškolce koji završe razred

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, najavio je danas uvođenje 13. dečjeg dodatka za decu koja završe svaki razred srednje škole.

"Vlada želi još jednim dečjim dodatkom da podstakne srednjoškolce da uče, budu vredni, ali i da im pokaže da država ceni njihove napore", rekao je ministar Aleksandar Vulin na Kopaonik biznis forumu.

Ovaj zadatak je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << podelio Srbiju, evo šta na to kaže stručna javnost

Ministar je rekao da će se povezati isplata dečjeg dodatka sa redovnim pohađanjem nastave i da nema opravdanja da deca ne idu u školu.

On je rekao i da razmišlja o uvođenju progresivnog oporezivanja zarade.

"Nismo do sada imali progresivno oporezivanje. Meni je blizak nemački model, ali ovo što govorim nije stav Vlade, niti Ministastva finansija, već moje razmišljanje u kom pravcu treba ići", istakao je Vulin.

Vulin: Država za subvenicije za samozapošljavanje izdvojila 700 miliona dinara
Pogledaj vesti o: Isplata dečijih dodataka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.