Dečji dodatak samo uz redovno školovanje

Izvor: Mondo, 30.Jul.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečji dodatak samo uz redovno školovanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će tražiti da dete redovno pohađa školsku nastavu kako bi moglo da dobije dečji dodatak.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

  Vulin je novinarima u Beogradu rekao da i sad u zakonu postoji obaveza roditelja da upiše dete u školu kako bi primalo dečji dodatak.

"Moj predlog će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da ne bude dovoljno samo da upišete dete u školu, već mora da bude redovno na pohađanju nastave. Ne mogu da razumem roditelja kome je u interesu da mu dete ne ide u školu", rekao je Vulin.

Upitan o ilegalnim domovima za stara lica, Vulin je rekao da se ministarstvo bori protiv toga, da je zatvoreno nekoliko desetina domova, ali da je za rešavanje tog problema potrebna podrška celog društva, pogotovo građana.

"Moramo svi zajedno da se pogledamo u lice i, kad zatvorimo neke od ilegalnih centara, zapitamo ko je doveo svoje roditelje u ustanovu u kojoj nemaju zaštitu", rekao je Vulin.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vulin: Dečji dodatak samo uz redovno školovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će tražiti da dete redovno pohađa školsku nastavu kako bi moglo da dobije dečji dodatak...Vulin je novinarima u Beogradu rekao da i sad u zakonu postoji obaveza roditelja da upiše dete u školu kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.