Snimanje filma o životu Vlade Divljana počinje na koncertu u zagrebačkoj Tvornici

Izvor: BalkanRock.com, 20.Apr.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimanje filma o životu Vlade Divljana počinje na koncertu u zagrebačkoj Tvornici

Ljetno kino, Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile pripemaju 7. svibnja u Tvornici kulture koncert u čast Vlade Divljana, najvećeg gospodina rock’n’rolla. Na zagrebačkom koncertu počet će i snimanje filma “Nebeska tema”, o životu i radu ovog velikana popularne glazbe.

Producentska kuća Starhill iz Beograda zadužena je za snimanje dugometražnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << dokumentarnog filma “Nebeska tema” scenarista i reditelja Mladena Matičevića, a zamišljen je kao filmska posveta Vladi Divljanu. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi bit će sličan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban, emotivan te romantičan. Premijera filma je zakazana za jesen.

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe Idoli, solo izvođač, osnivač i vođa Old Stars Banda i grupe Nevladina organizacija, kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne glazbe, kao i glazbe za kazališne predstave i djecu. U filmu će uz glumca Svetozara Cvetkovića, sudjelovati i bivši „Idoli“ Zdenko Kolar i Srđan Šaper, zatim Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile, Momčilo Bajagić Bajaga, poznati novinari i publicisti Petar Peca Popović i Momčilo Moma Rajin, Mladen Max Juričić (i proširena postava Ljetno Kino Banda), čuvena fotografkinja Goranka Matić, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Dejan Vučetić Vuča, Dušan Kojić Koja, a popis sudionika će se još puniti.

U proljeće je Vlada Divljan redovito navraćao do Zagreba i na radost nekoliko generacija fanova održavao nezaboravne koncerte. Ljetno kino, bend koji je posljednjih godina surađivao s Vladom, nastaviti će tradiciju u čast velikog glazbenika i prijatelja. Uoči Vladinog 58. rođendana, 7. svibnja u Tvornici kulture uz big band postavu Ljetnog kina koje vodi Max Juričić, nastupit će Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz puno Vladinih hitova zapjevati i neke od svojih najljepših pjesama.

Ulaznice u pretprodaji iznose 50 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

• Aquarius CD shop, Varšavska 1

• Dirty Old Shop, Tratinska 18

• Dancing Bear, Gundulićeva 7

• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.