DANAS JE DAN ZALJUBLJENIH Ali to nije jedini praznik ljubavi Evo KAKO i KADA ga slave sirom sveta (FOTO) (VIDEO)

Izvor: medio.rs, 14.Feb.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS JE DAN ZALJUBLJENIH Ali to nije jedini praznik ljubavi Evo KAKO i KADA ga slave sirom sveta (FOTO) (VIDEO)

Od davnina, sredina februara bila je rezervisana za ljubav. Kod starih Grka je od sredine januara do sredine februara trajao mesec Gamelion, u kojem se obeležavala svetost braka Here i Zevsa. U antičkom Rimu 14. februara slavila se boginja braka Junona, dok se dan kasnije proslavljao bog plodnosti Luperkus. No, kako stvari stoje danas?
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Dan zaljubljenih: Tradicija i verovanje u Dan Svetog Valentina

Izvor: Svet plus, 14.Feb.2016

Dan zaljubljenih jedan je od omiljenih praznika širom sveta, posebno osobama koje su srećne u ljubavi sa svojim partnerima, a danas, 14. februara svi parovi veličaju svoju ljubav i ovaj dan obeležavaju u paru...Praznik koji se proslavlja širom sveta 14. februara je Dan Svetog Valentina, poznatiji...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.