Keri i Obama čestitali građanima Srbije Dan državnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Obama čestitali građanima Srbije Dan državnosti

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je građanima Srbije Dan državnosti 15. februar, u ime predsednika Baraka Obame i građana SAD, saopštio je Stejt department.

"SAD pozdravljaju predanost Srbije procesu pristupanja Evropskoj uniji i reformama, što je priznato otvaranjem prva dva poglavlja u pregovorima o članstvu", navodi se u saopštenju i dodaje da "naporan rad na usvajanju normi i standarda EU vodi do prosperitetnije, demokratske Srbije još potpunije integrisane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u evroatlantske institucije".

Keri je u saopštenju naveo da SAD pohvaljuju i napore Srbije na podsticanju regionalne stabilnosti ističući da je to dovelo do značajnog napretka u normalizaciji odnosa s Kosovom i do poboljšanja odnosa s BiH i Albanijom.

"Kao što sam rekao premijeru (Srbije Aleksandru) Vučiću, kada smo se u decembru sastali u Beogradu, Sjedinjene Države su predane ;saradnji sa Srbijom u primeni vladavine zakona i drugih reformi potrebnih za izgradnju čvrstih temelja za trajni privredni rasti i veći prosperitet", naveo je Keri u čestitki povodom Dana državnosti Srbije.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.