Gašić uručio medalje revnosnim vojnicima

Izvor: Mondo, 03.Mar.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić uručio medalje revnosnim vojnicima

Ministar odbrne Bratislav Gašić danas je u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića uručio 51 pripadniku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Na svečanosti u zgradi starog generalštaba, Gašić je istakao da je predsednik Nikolić tim državnim odličjima odlikovao pripadnike sistema odbrane povodom Dana državnosti Srbije.

On je istakao da je Dan državnosti najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << državni praznik Republike u političkom, kulturnom, vojnom i istorijskom kalendaru Srbije i da je oduvek bio dan u kome smo veličali slobodarsku tradiciju našeg naroda.

Gašić je naveo da se sad ponosno prisećamo viševekovnog puta svog nastajanja samoostvarenja i samopoštovanja i da uzdignute glave govorimo o hrabrosti naših predaka i mudrosti naših državotvoraca.

"I danas posle više od dva veka, pred nama je isti zadatak - ispunjavamo zavete predaka i čuvamo i razvijamo vrednosti na kojima počivaju i opstaju srpska država i vojska", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u prošloj godini, koja je obilovala brojnim izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije radili su na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu.

Gašić je istakao i da smo pokazali da smo važan segment suvereniteta i integrtiterta naše države, naglasivši da su odlikovanja jedan od važnih znakova drzavnog identiteta.

Prema njegovim rečima, odlikovanja se dodeljuju za izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti u oblastima odbrane i bezbednosti, za rad koji ne može da ostane neprimećen i nevrednovan.

"Danas su sa nama oficiri, podoficiri i civilna lica, koje krase najviše vrednosti - pre svih, vojnička čast i najviša moralna načela", rekao je Gašić.

On je dodao da su svi nagrađeni pokazali vernost i odanost otadžbini, kao i posvećenost profesiji i da stručno i odgovorno obavljaju svoje dužnosti.

Gašić je zbog ispoljenog dostojanstva i požrtvovanosti dobitnicima odlikovanja odao piznanje za doprinos koji su dali afirmaciji sistema odbrane i države Srbije u svetu.

On je izrazio uverenje da će i ostali pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije slediti njihov put i umeti da pokažu da su dostojni svog poziva ui svakoj situaciji i u svim okolnostima.

Gašić je, čestitavši dobitnicima odlikovanja u svoje lično i ime predsednika Srbije izrazio uverenje da će oni i u buduće časno obavljati svoju dužnost.

Nikolić je zlatnim medaljama za revnosnu službu odlikovao 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je njih 35 odlikovano srebrnom medaljom za revnosnu službu.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije,   Vojska Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić uručio medalje za revnosnu službu

Izvor: Press, 03.Mar.2015

Ministar odbrne Bratislav Gašić danas je u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića uručio 51 pripadniku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu. . Na svečanosti u zgradi starog...

Nastavak na Press...

Gašić uručio medalje za revnosnu službu

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Ministar odbrne Bratislav Gašić je u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića uručio 51 pripadniku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu. . Bratislav Gašić je tim povodom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.