Snažan potres, moguć cunami

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan potres, moguć cunami

PORT MORSBI - Snažan zemljotres jačine 7,4 stepena Rihterove skale pogodio je južnu obalu Papue Nove Gvineje, saopštila je američka Agencija za geološka istraživanja /USGS/.

Upozorenje za cunami izdato je za područje u radijusu od 300 kilometara od epicentra, uključujući obalu Australije.

Zemljotres je registrovan 133 kilometra jugozapadno od grada Kokopo, na ostrvu Nova Britanija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Za ovim potresom uslijedilo je nekoliko zemljotresa slabije magnitude od 5,9, 5,6 i 5,2 stepena Rihterove skale.

Pacifički centar za upozorenje za cunami izdao je upozorenje odmah nakon prvog potresa, rekavši da su "mogući opasni talasi ili cunami za područja u radijusu od 300 kilometara od epicentra", prenosi "Russia Today".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Snažan potres, moguć cunami

Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Maj.2015

Snažan zemljotres jačine 7,4 stepena Rihterove skale pogodio je južnu obalu Papue Nove Gvineje, saopštila je američka Agencija za geološka istraživanja /USGS/. Upozorenje za cunami izdato je za područje u radijusu od 300 kilometara od epicentra, uključujući obalu Australije. Zemljotres je...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.