Zvezdine šanse - 80 posto!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdine šanse - 80 posto!

Tako kažu dosadašnja iskustva crveno-belih u evropskim takmičenjima posle pozitivnog remija u gostima – 2:2

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je odmah posle remija u Bugarskoj protiv Ludogoreca zadržao dozu opreza, rekavši da su šanse i dalje izjednačene. Njegov primer sledili su fudbaleri i stručni štab srpskog šampiona.

Međutim, pogled u istoriju i dosadašnja iskustva u evropskim kupovima kažu da Crvena zvezda ima 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posto šansi da eliminiše bugarskog prvaka i osigura Ligu Evrope. Jer crveno-beli su se pet puta vraćali sa evropskih putešestvija sa identičnim rezultatom kao i Razgrada i četiri puta uspeli da se plasiraju u narednu rundu.

On je Katai, on je Magiko!

Stopostotan učinak posle 2:2 u gostima pokvarila je generacija predvođena češkim stručnjakom Zdenjekom Zemanom 2008. godine u duelima sa Apoelom. Crveno-beli su u Nikoziji uspeli da izbegnu poraz golom Burzanovića, ali se revanš na Marakani pretvorio u košmar. Imali su Kiprani dva gola viška, Zvezda je uspela da izjednači i utakmicu odvede u produžetak. Kasnije je i povela, ali je Nenad Mirosavljević šokirao 30.000 navijača u Ljutice Bogdana.

Bio je to poslednji put da Zvezda na svom stadionu brani pozitivan remi – 2:2. Do tada je beležila sve same uspehe. Mlađi navijači se sigurno sećaju šokantnog meča sa Odenzeom. Iako su Danci bili unapred otpisani, posebno posle startnog bleska Zvezde, uspeli su da dođu do 3:3. Zvezdu je golom glavom spasao Nemanja Vidić.

Zvezdaška javnost sigurno ne bi imala ništa protiv da se ponovi 2004. godina. Tada se Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona namerila na Jang Bojs. U Cirihu je bilo prilično gusto, pošto su Švajcarci imali dva gola prednosti, ali je Nikola Žigić demonstirao klasu. Potom je i revanšu torpedovao Jange Bojse, a utisak je dopunio Milan Dudić – 3:0.

Zvezda je posle 2:2 u gostima prvi put bila uspešna sada već davne 1957.godine. Protivnik je bio švedski Norčeping. U Beogradu je savladan sa 2:1. Slično je i 86. godine prošao danski Lingbi.

Kažu da je statistika kao bikini, ali sluti na dobro...

ZVEZDA U EVROPI POSLE 2:2 U GOSTIMA

1957/58. Evropakup

NORČEPING 2:2, 2:1

1985/86. Kup pobednika Kupova

LINGBI 2:2, 3:1

2003/2004. Uefa KUP

ODENSE 2:2, 4:3

2004/2005. Kvalifikacije za Ligu Šampiona

JANG BOJS 2:2, 3:0

2008/2009. Kvalifikacije za Ligu Evrope

APOEL 2:2,  3:3

(Foto crvenazvezdafk.com)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezdan Terzić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KATAI I PLAVŠIĆ POZIVAJU SVE DELIJE: Dođite na Metalac! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 27.Jul.2016

Nakon dobrog rezultata u Bugarskoj, na red dolazi meč sa Metalcem…. Svesni su fudbaleri i stručni štab aktuelnog šampiona Srbije da je preduslov za igranje u Evropi – domaće prvenstvo. Posle 2:2 u Razgradu, entuzijazam među navijačima “crveno-belih” dodatno je porastao.. U petak od 20:00...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.