Zvezdina želja ne zaboravlja poreklo: Donirao 13.000 evra klubu iz Republike Srpske!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Avg.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina želja ne zaboravlja poreklo: Donirao 13.000 evra klubu iz Republike Srpske!

Bio je želja Crvene zvezde, ali će svoju karijeru nastaviti u Olimpijakosu. Uprkos tome, Marko Marin kupio je srpsku javnost velikim gestom humanosti.

Bivši reprezentativac Nemačke sa korenima sa naših prostora donirao je 25.000 konvertibilnih maraka (skoro 13.000 evra) drugligašu Slogi Dipo iz Gornjih Podgradaca.

Tim novcem je završena rekonstrukcija sanitarnih čvorova, električnih instalacija, svlačionica i drugih prostorija na stadionu, pišu mediji iz BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
- Objekat kluba je bio u veoma lošem stanju, pa smo duže vreme hteli da skupimo sredstva za rekonstrukciju. Veoma smo zahvalni donatoru i nadam se da ćemo imati dobru saradnju - istakao je predsednik kluba, Milan Miljanović.

Marko Marin je rođen 1989. godine u Gradiški, a zbog ratnih sukoba preselio se u Nemačku 1991. godine. Tamo je dobio državljanstvo Nemačke, za koju je kasnije i nastupio.

Ponikao je u Borusiji iz Menhengladbaha, gde je počeo seniorsku karijeru. Odatle je prešao u Verder, gde je odigrao sjajno, nakon čega ga je kupio Čelsi za 8 miliona evra.

Ipak, od tada je slabije igrao. Prvu godinu je proveo na Stamford Bridžu, ali su ga ”plavci” zatim slali na pozajmice, u Sevilju, Fiorentinu, Anderleht i na kraju Trabzon.

Za reprezentaciju Nemačke je odigrao 16 utakmica.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.