Zvezdina borba za evrolicencu

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina borba za evrolicencu

Crvena zvezda se ponovo svim silama bori za evrolicencu. FSS će obavestiti UEFA o konačnoj odluci 31. maja, a novi sponzorski ugovor sa ruskim gasnim gigantom "Gaspromom" jedan je od načina na koji će crveno-beli pokušati da ispune sve uslove.

Dan po dan i došao je 31. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mart – prvi prolazni presek stanja u Crvenoj zvezdi za dobijanje UEFA licence.
Šampion Srbije ipak nije, prema planu sa Skupštine, uspeo da plati 11,8 miliona evra sportskog duga, ali to ne znači da će automatski ostati bez licence, jer ceo postupak mora da se okonča do 31. maja.
Dakle, crveno-beli imaju vremena još dva meseca.
Administracija kluba će u utorak predati kompletnu papirologiju prvostepenoj Komisiji za licenciranje FSS-a, koja će dalje izvršiti postupak licenciranja prema UEFA propisima.
Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo), što nije slučaj sa Zvezdom, odmah dobija licencu, a FSS o tome samo informiše UEFA.
U suprutnom, sa Terazija 35 šalju klubu sugestije o propustima i daju tačna uputstva šta je potrebno da se uradi da bi drugostepena Komisija FSS-a, koja zaseda u maju, izdala licencu. Posle toga, Fudbalski savez Srbije 31. maja obaveštava UEFA o konačnoj odluci ko je sve od klubova dobio evropsku licencu.
Postupak licenciranja ide tim redom, što znači da uprava crveno-belih ima još vremena da pronađe i plati oko šest miliona evra, koliko se procenjuje da je potrebno da se zatvore svi sportski dugovi.
U Ljutice Bogdana su napravili znatan pomak: plaćajući do sada 1,5 miliona dugova, sklopljenim reprogramom sa priličnim brojem dužnika, bivšim i sadašnjim igračima.
Ipak, glavna suma ne može se regulisati bez novog sponzorskog ugovora sa "Gaspromom". A na stadionu "Rajko Mitić" očekuju da će možda i pre utakmice sa Novim Pazarom dobiti pozitivan odgovor za petogodišnji ugovor koji je odavno definisan, a koji čeka odobrenje iz centrale gasnog giganta u Sankt Peterburgu.
Bez tog kredita, koji bi bio uzet na konto ugovora sa "Gaspromom", crveno-belima bi bila potrebna čarolija da pronađu izlaz iz lavirinta stvorenog silnim dugovanjima.
Sa jednom ratom iz novog ugovora, fali "samo" šest miliona evropskih novčanica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gasprom Zvezdi garantuje Evropu

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015, 07:00

Crvena zvezda je juče, poslednjeg dana predviđenog roka za dobijanje licence za evrokupove, podnela potrebnu dokumentaciju u FS Srbije...Čelnici kluba se nadaju da će s „Gaspromom“ uskoro biti produžen sponzorski ugovor na četiri godine, jer Rusi godišnje garantuju pet miliona evra po sezoni...Novi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.