Zvezda želi sa klubovima da ruši FSS: Pozivamo i Partizan u borbu protiv Toleta

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda želi sa klubovima da ruši FSS: Pozivamo i Partizan u borbu protiv Toleta

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda održao je vanrednu sednicu, na kom je jedina tačka dnevnog reda bilo suđenje u Jelen superlige.

Zvezda se u nedelju uveče javnosti obratila zvaničnim saopštenjem u kom je oštro napadnut Fudbalski savez Srbije, a u ime Upravnog odbora istupio je član prof. dr Božidar Cerović.

"Pre godinu i po dana smo poveli inicijativu za smenu Karadžića. Kao gospodski klub, ponekad smo pristajali i na kompromise. To je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naša greška, jer su se problemi samo nagomilali, a ništa nije rešeno. Zato smatramo da je pravo vreme sada kada se završava sezona, da se izvrše promene u FSS. Zato ponovo pozivamo sve klubove da u skladu sa statutom izvršimo promene, podsećamo i Karadžića da je najavio ostavku na kraju sezone", rekao je Cerović, i dodao:

"Propadaju liga i reprezentacija, a primetno je koliko su i klubovi nezadovoljni. Očekujemo i podršku regionalnih saveza, zato želimo nove, mlade i sveže ljude koji mogu da pokrenu naš fudbal".

Generalni direktor Zvezdan Terzić osvrnuo se i na meč Vojvodina - Partizan (0:4), u kom nije dosuđen penal za Novosađane.

"Ko god voli fudbal, a iskren je, mora priznati da situacija nije dobra. Zvezda je imala inicijativu nekoliko puta, Karadžić je čak 2013. najavio povlačenje, ali mu je to bio manevar. Naš fudbal je talac tog čoveka. Nećemo kukati za penalom za Vojvodinu, to nije ništa novo. Zvezda ne može da odgovori obavezama dok je ova garnitura u FSS. Imamo svoje probleme, ali verujem da ćemo ih u dogledno vreme rešiti. Zvezda će pokrenuti inicijativu da se izvrši pritisak da Karadžić raspiše izbornu skupštinu. Mi ćemo to u narednim danima formalizovati, jer je obećao da će sazvati izbornu skupštinu ako neki od podsaveza to bude tražio", poručio je Terzić.

Potpredsednik Nebojša Čović

- Još od 2013. kada smo prvi put imali primedbe na Karadžića, ništa se nije promenilo. Niko ne misli da je bolje. Karadžić vešto igra na talasu nesloge Zvezde i Partizana, u smislu da li on nekome donosi titulu, to je istrošen talas, kao i onaj da je Zvezdina uprava nesposobna. Hajde da sada pričamo o tome šta je uradio FSS. Ta priča o doživotnom mandatu je vrlo relativna stvar. Ako je Savez tu zbog klubova, Zvezda nije mali klub... Verujem da će se i Partizan složiti sa ovim, treba okončati period nepoverenja da bismo krenuli napred. Ne treba manipulisati. Ne pričamo jer nismo prvi, jer ne određuje Karadžić ko će biti prvi. Ako je tako, odavno je trebalo da ode.

Zvezdan Terzić

- Optimista sam po pitanju licence, verujem da ćemo je dobiti i rešiti to za par dana. Što se tiče priče da je Porto zainteresovan za Jovića, prvi put čujem. Smeta nam i Gajdobranski koji delegira sudije, i ta komisija i svi ostali kojima se Karadžić nametnuo kao Homeini, i oni u strahu od smene dozvoljavaju da se manipuliše njima. Mi bismo sve ovo uradili i da idemo ka šampionskoj tituli.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.