Zvezda uskoro raskida ugovor sa Martinovićem

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda uskoro raskida ugovor sa Martinovićem

Crvena zvezda će uskoro raskinuti ugovor sa još jednim igračem, Novakom Martinovićem. Posle odluke da prekine saradnju sa Bogdanom Planićem i Đorđem Despotovićem, u Zvezdi planiraju razgovore i sa Martinovićem, ne bi li pronašli način da sporazumno raskinu saradnju.

Martinović je na "Marakanu" došao pre godinu i po dana, kao značajno pojačanje iz Kine. Međutim, od tada nije pokazao kvalitete zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojih je angažovan i koji su mu, svojevremeno omogućili da igra u rumunskoj Steaui.

Nije se uklopio u tadašnji tim, a potom je na meču sa Čukaričkim, koji su crveno-beli izgubili, doživeo povredu, koja ga je praktično godinu dana odvojila od terena. Iako je putovao sa ekipom na prvi deo priprema ove zime u Sloveniju, i maksimalno se trudio, jasno je da, još uvek, nije uspeo da reši problem sa povredom, pa ga trener Lalatović neće povesti sa ekipom u Tursku.

On će ostati u Beogradu, ne bi pokušao da se maksimalno oporavi, ali pošto mu ugovor ističe na leto, a očigledno je da u nastavku sezone neće igrati, klub će pokušati da nađe zajednički jezik sa njim i raskine ugovor. Zvezdi je to u interesu, pogotovo, ako se uzme u obzir da je Martinović, trenutno drugi najplaćeniji igrač ekipe, te da mu klub, već sada, duguje značajnu svotu novca. Naravno, jedna od tema razgovora biće i otpis dela tog duga.

Za očekivati je da čitava situacija bude rešena u narednih par nedelja, a najkasnije do marta, pre kontrole UEFA, jer će na taj način i značajna dugovanja prema Martinoviću biti pravno regulisana, čime će ukupna obaveza Zvezde biti smanjena.

Rakić i Gogić oprostili klubu 110 hiljada evra

Prilikom odlaska Gorana Gogića i Đorđa Rakića u Kinu, Zvezda je postigla dogovor sa obojicom igrača o otpisu dela duga i reprogramu ostatka. Rakiću se dugovalo 150 hiljada evra, on je otpisao polovinu, a ostatak bi trebalo da bude isplaćen za godinu dana. Isti postupak je primenjen i u slučaju Gogića, ali razlika je u tome što je klub njemu dugova 70 hiljada evra.

Ipak, najbitnije je da je pred kontrolu UEFA u martu, ukupna cifra koju Zvezda mora da reši (11, 8 miliona evra) umanjena za 220 hiljada evra, koliko su oni otpisali, odnosno reprogramili.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.