Zvezda ubedljiva protiv Neptunasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljiva protiv Neptunasa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu litvanski Neptunas sa 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15) u 7. kolu Grupe D Evrolige.

Crveno-beli su tako stigli do četvrte pobede i napravili veliki korak ka plasmanu u Top 16 fazu Evrolige. S druge strane, Neptunas sada ima skor od tri pobede i četiri poraza.

Zvezdu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su do pobede vodili Boban Marjanović sa 24 poena i 12 skokova, Jaka Blažič je ubacio 19, a Luka Mitrović 12 poena.

U poraženoj ekipi najbolji i jedini košarkaš s dvocifrenim učinkom bio je Deividas Gajlijus sa 18 poena.

Izabranici Dejana Radonjića su pred 12.500 navijača u Beogradskoj areni odlično počeli meč, kontorlisali su igru u prvoj deonici i poenima Marjanovića, Blažiča i Mitrovića povećavali razliku iz minuta u minut.

Na kraju prve četvrtine prednost Zvezde je iznosila osam poena, a posle četiri minuta igre u nastavku razlika je bila i rekordnih 15 poena.

Međutim, crveno-beli su tada stali, igrali su slabo u odbrani, dozvolivši Neptunasu mnogo skokova u napadu. Usledila je neverovatna serija Neptunasa od 19:0, trojke Gajlijusa i Zavackasa donele su gostima iz Litvanije i prvo vođstvo na utakmici minut pre kraja poluvremena.

Seriju Neptunasa prekinuo je Marjanović četrdesetak sekundi pre kraja za konačnih 35:37 na poluvremenu.

Drugo poluvreme Zvezda je počela kao i sam meč, agresivno u odbrani i efikasno u napadu, pa je vođena Marjanovićem u finišu treće četvrtine stigla do 17 poena prednosti.

Ista igra viđena je i u poslednjoj četvrtini, Zvezda je imala prednost i od 21 poena, tako da ime pobednika ni u jednom momentu nije dovođeno u pitanje.

Pre početka meča u Beogradskoj areni minutom ćutanja odata je pošta ubijenom navijaču Zvezde Marku Ivkoviću, koji je nastradao pred duel crveno-belih i Galatasaraja u Istanbulu.

U narednom, 8. kolu Evrolige Crvena zvezda gostuje protiv Neptunsa, dok Neptunas igra u gostima protiv grčkog Olimpijakosa.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.