Zvezda u punom Pioniru srušila Cedevitu

Izvor: Studio B, 12.Feb.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u punom "Pioniru" srušila Cedevitu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Cedevitu 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18) u utakmici sedmog kola E grupe Top 16 faze Evrolige i napravili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18) u utakmici sedmog kola E grupe Top 16 faze Evrolige i napravili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Pred više od 7.000 navijača u "Pioniru", među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je bio Novak Đoković, a u drugom poluvremenu i Dejan Stanković i Marko Pantelić, najefikasniji u Zvezdi bio je Kvinsi Miler sa 22 poena, a sjajno ga je ispratio Vasilije Micić sa 14, koji je dobio veću minutažu zbog povrede Stefana Jovića, koji od prve četvrtfine nije ulazio u igru.

Marko Gudurić postigao ej 13, Maik Cirbes 10 poena, a sjajan je bio i Vladimir Štimac sa šest poena i 13 skokova.

U ekipi Cedevite izdvojili su se Džejkob Pulen sa 20 i Miro Bilan sa 17 poena.

Zvezda sada ima skor 4-3, a u narednom kolu 26. februara dočekuje Efes.

 

Radonjić: Zadovoljan sam, nisam hteo da "izgubimo"

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je veoma zadovoljan pobedom protiv Cedevite u Evroligi, nakon dva poraza u ABA ligi i otkrio da Stefan Jović ima problema sa trbušnim mišićem, ali da bi trebalo da bude spreman za završni turnir Kupa Koraća.

"Jako sam zadovoljan i zbog dva nova boda, ali i zbog onoga što nas čeka, ne samo u evroligaškom, već i u ABA takmičenju, gotovo izvesno. Start meča bio je odličan, manjak koncentarcije imali smo ju drugoj, a trećoj nam je bilo potrebno malo vremena da proradimo. Nije bilo jed, koja na sreću, tavno, iako je na kraju 20 razlike", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je dodao da je mnogo rizikovao odlukom da se Jović ne vraća na teren posle trećeg minuta.

"Imali smo probleme i pred sam meč, činilo se da će moći da igra, pa da ipak neće. On ima povredu trbušnog mišića, koja na sreću nije nešto što nas može opterećivati na duže vreme. Biće spreman za Kup, a da smo ga sada "potrošili", možda bi ga čekala i duža pauza. Mi želimo da imamo ceo tim na raspolaganju, ne zaboravite da smo tek na polovini sezone", poručio je Radonjić.

 

Miler: Ne mislimo na Top 8, hvala Đokoviću

Košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler vidno zadovoljan pobedom protiv Cedevite (94:74) rekao je da ekipa još ne razmišlja o plasmanu u Top 8 Evrolige.

"Zaista smo odlično o odigrali. Ne razmišljamo još o Top 8 i idemo utakmicu po utakmicu. Spremni smo za nastavak sezone i borbu za trofeje. Veliki Đoković nas je bodrio, najbolji teniser na svetu, hvala mu", rekao je Miler novinarima posle meča.

Đokoviću, ali i Dejanu Stankoviću i Marku Panteliću na podršci zahvalio je i Marko Simonović.

"To su veliki zvezdaši, hvala im. Dobra utakmica za nas, dobro smo otvorili. Pali su u nastavku zbog skraćene rotacije i naša pobeda je zasluužena", istakao je Simonović.

I Vladimir Štimac je zahvalio na podršci.

"Jako težak meč. Oni su odlična ekipa, uspeli su da se vrate u utakmicu, ali smo zahvaljujuci jakoj odbrani došli do važnog trijumfa.

Sledi nam utsakmica sa Sutjeskom, pa kreće borba za trofej Kupa", poručio je Štimac.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.