Izvor: Politika, 27.Nov.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se revanširala Neptunasu, korak bliže Top 16

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Neptunasa sa 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15), u utakmici 7. kola D grupe Evrolige.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili važnu pobedu i napravili veliki, možda i ključni korak ka plasmanu u Top 16 fazu takmičenja.

Tim Dejana Radonjića revanširao se Neptunasu za poraz od dva poena razlike u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Litvaniji (83:81), što bi takođe moglo da bude od presudne važnosti ako obe ekipe na kraju ostvare isti broj pobeda.

Utakmica je odigrana u krajnje neobičnoj atmosferi, pred skoro 13.000 navijača, koji su zbog ubistva Marka Ivkovića prošle nedelje u Istanbulu nemo posmatrali dešavanja na parketu.

Meč je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na tragično nastradalog mladića, dok su navijači nekoliko puta tokom susreta skandirali njegovo ime.

Kao što je bilo najavljeno, izostalo je navijanje i velika pomoć koju su crveno-beli dobijali ove sezone sa tribina. Košarkaši iz Klaipede to su iskoristili, posebno u finišu druge četvrtine, kada su neverovatnom serijom od 19-0 anulirali visoku prednost domaćina i vratili se u igru (33:37).

Neptunas je u tim trenucima pokazao koliko zna da bude nezgodan protivnik i da nije sticajem srećnih okolnosti došao do tri pobede u grupi.

Zvezda je u drugom poluvremenu zaustavila glavne adute litvanskog tima - šut i igru dva na dva, i u potpunosti uspostavila kontrolu nad utakmicom.

Sjajnu partiju pružio je Boban Marjanović, koji je sa 24 poena i 12 skokova veoma mudro koristio prednost u visini i snazi, izlazeći lako na kraj sa protivničkim centrima.

Važnu ulogu u novom rezultatskom „begu” Zvezde imao je Jaka Blažič, koji je bio raspoložen, kako u odbrani, tako i u napadu, i sa dve trojke vratio njegov tim na pristojnu razliku.

Košarkaši Zvezde u nedelju dočekuju Partizan, dok narednu utakmicu u Evroligi igraju 5. decembra na gostovanju protiv Valensije.

Utakmica je odigrana u Kombank areni pred 12.547 gledalaca , a sudili su Visente Bulto (Španija), Elijas Koromilas (Grčka) i Pjotr Pastušjak (Poljska).

Crvena zvezda: Vilijams 2, Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović 12, Lazić 2, Blažič 19, Kalinić 8, Marjanović 24, Tejić, Dženkins 10, Cirbes 2.

Neptunas: Mazejka, Girdziunas 2, Nacius, Sinica 3, Dimša 9, Gailijus 18, Galdiakis 3, Šakur 5, Benson 4, Zavackas 8, Vasilijus 8, Butkevičijus.

Tanjug

objavljeno: 27.11.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda na korak do Top 16 faze

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Neptunasa rezultatom 79:62 u okviru sedmog kola Evrolige.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pao Neptunas, Zvezda ide ka Top16

Izvor: OkRadio.rs, 28.Nov.2014, 09:19

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki korak ka plasmanu u Top16 fazu Evrolige pobedom nad Neptunasom 79:62 u 7. kolu D grupe. Ekipa Dejana Radonjića je stigla do četvrte pobede u eltinom takmičenju, a uspela je da nadoknadi i razliku iz poraza u Litvaniji. Zvezda je odlično otvorila...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.