Zvezda prkosi bogatima: Može li do plej-ofa?

Izvor: B92, 21.Jan.2017, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda prkosi bogatima: Može li do plej-ofa?

Košarkašima Crvene zvezde predviđalo se nekoliko pobeda u Evroligi ove sezone, a crveno-beli su 12 mečeva pre kraja regularnog toka kandidati za plej-of.

Cela Evropa bruji o igrama ekipe Dejana Radonjića koja je dobila šest od poslednjih sedam mečeva i trenutno deli šesto mesto na tabeli sa skorom 10-8.

Iako ima da se igra još 12 utakmica i iako je jasno da igrači i stručni štab srpskog šampiona ne razmišljaju još uvek o eventualnom plej-ofu, igre koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su crveno-beli prikazali stavljaju ih trenutno bez dileme među osam najboljih u Evropi.

Posebno je impresivna lista ekipa koja je položila oružje pred četom sa Malog Kalemegdana, a ono što možda i najviše impresionira je da Zvezda igra bolje u gostima nego pred svojim navijačima, što je najjasniji pokazatelj kvaliteta košarke srpskog prvaka.

Kada bi se gledala samo izdanja na gostovanjima ove sezone, Zvezda bi zauzimala peto mesto na tabeli.

Prvi put od početka sezone napravljena je malo veća razlika između prvih osam ekipe i ostatka lige, pa se već sada može reći sa kojim će se timovima Zvezda boriti za plej-of.

Isti skor kao i crveno-beli trenutno imaju Panatinaikos i Darušafaka, a iza su Barselona i Anadolu Efes sa dve pobede manje. Upravo bi ovih pet timova trebalo da se bori za tri mesta u plej-ofu, jer je realno očekivati da CSKA, Real Madrid, Olimpijakos, Baskonija i Fenerbahče prođu u eliminacionu fazu.

Uz PAO, Darušafaku, Efes i Barsu za plej-of će se kako sada stvari stoje boriti i Uniks i Bamberg koji imaju tri pobede manje od Zvezde, dok su Makabi, Žalgiris, Armani i Galatasaraj daleko od osam nabjoljih.

Zvezda u narednih šest utakmica četiri puta dočekuje rivale u Beogradu i do tada bi mnogo toga trebalo da bude poznatije.

U svakom slučaju tim sa daleko najmanjim budžetom je i sa ovih deset pobeda prevazišao sva očekivanja pred početak sezone, pa se igračima i treneru Radonjiću ništa ne može zameriti šta god da urade u nastavku Evrolige.

Raspored Zvezde u nastavku Evrolige:

Baskonija - Crvena zvezda (24. januar)

Crvena zvezda - PAO (26. januar)

Crvena zvezda - Efes (3. februar)

CSKA - Crvena zvezda (9. februar)

Crvena zvezda - Galatasaraj (23. februar)

Crvena zvezda - Bamberg (2. mart)

Real Madrid - Crvena zvezda (10. mart)

Armani - Crvena zvezda (16. mart)

Crvena zvezda - Olimpijakos (22. mart)

Barselona - Crvena zvezda (24. mart)

Crvena zvezda - Uniks (31. mart)

Darušafaka - Crvena zvezda (7. april)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.