Zvezda prejaka za Zagrepčane!

Izvor: Sportske.net, 01.Dec.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda prejaka za Zagrepčane!

Posle nezaboravne partije protiv Reala u Evroligi, ekipa Dejana Radonjića nastavila u istom ritmu i protiv Cibone, za deveti trijumf u ABA ligi.

Kako sezona odmiče, košarkaši Crvene zvezde Telekom sve više podsećaju na ekipu iz prošle sezone, a u prilog tome i najnoviji trijumf u ABA ligi, protiv Cibone u meču 12. kola.

Pred nešto više od 3.500 gledalaca crveno-beli su u beogradskom ''Pioniru'' savladali Zagrepčane rezultatom 75-58. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Gosti su jedino vođstvo imali na samom startu utakmice, kada su poveli sa 3-1, posle čega je Zvezda žestoko uzvratila i serijom 12-0 stigla do prve dvocifrene prednosti u ovom meču - 13:3.

Cibona je poenima Florensa konačno stigla do novih poena, ali je Zvezda bez problema do kraja prve deonice zadržala desetak poena razlike.

U drugu četvrtinmu se ušlo rezultatom 19-10, a u narednih deset minuta crveno-beli su uspeli da dupliraju vođstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i ''plus 21'' - 38:17.

Do kraja poluvremena, Siriščević i Florens su smanjili na 38:21, što je bio rezultat posle prvih 20 minuta.

Zvezdi je u nastavku ostalo da ovako ubedljivu prednost rutinski zadrži do kraja, što je Radonjićev tim i učinio. Poenima Cirbesa sa linije slobodnih bacanja, Zvezda je povela i sa 24 poena razlike (51-27) u 25. minutu, posle čega je usledilo manje opuštanje i Cibona je pred kraj treće četvrtine stigla na 59-45.

Početkom poslednje deonice, gosti smanjuju i na 12 poena razlike (63-51), a onda crveno-beli kreću u furiozni finiš, u kojem su ponovo vratili ubedljivu prednost od dvadesetak razlike.

Marko Simonović je sa 19 poena bio najefikasniji večeras u ekipi Crvene zvezde Telekom, a pratio ga je Stefan Jović sa 15.

Kod gostiju, ubedljivo najbolji Jagodić-Kuridža sa 21 postignutim poenom.

Na kraju da podsetimo da je u ponedeljak odigran još jedan meč, Zadar je na svom parketu savladao Igokeu sa 69-60.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA lig: Zvijezda pobijedila Cibonu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015

Košarkaši Crvene zvijezde pobijedili su Cibonu u Pioniru rezultatom 75:58, u posljednjem meču 12. kola ABA lige...Srpski i regionalni šampion lako je izašao na kraj sa gostima iz Zagreba, pa se pitanje pobjednika nijednog trenutka nije postavljalo, pišu beogradski mediji...Zvijezda je najveću...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.