Zvezda lako sa Cibonom za 9-3

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda lako sa Cibonom za 9-3

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju od 21h zagrebačku Cibonu u derbiju i poslednjem meču 12. kola ABA lige. Rez: 61:45.

Zvezda u ovaj duel ulazi posle istorijske pobede nad Real Madridom u petak u Evroligi, ali dva od tri poraza ove sezone u ABA ligi crveno-beli su doživeli posle trijumfa u Evropi.

Zvezda bi se eventualnom pobedom vratila na deobu druge pozicije, dok će Cibona pokušati da ostvari petu pobedu i pobegne sa pretposlednjeg mesta na tabeli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tok meča pratite na našem sajtu:

Počelo je veoma burno, pošto je Dejan Radonjić nezadovoljan odlukom sudija dobio tehničku već posle dva minuta. Cibona je povela 3:1 na početku utakmice, ali je Zvezda brzo zaigrala odbranu na svom nivou, pa je Rimac u 6. minutu zatražio tajm-aut (8:3).

Brzo su crveno-beli došli do dvocifrene prednosti zahvaljujući pre svega odbrani, a posle deset minuta vodili su rezultatom 19:10 uz po 6 poena Simonovića i Cirbesa i 5 Jovića.

Ništa se nije promenilo ni početkom druge deonice. Iako su sudije često seckale igru faulovimaZvezda je nastavila sa odličnom odbranom i na taj način je čuvala stečenu prednost.

Posle prve trojke crveno-belih koju je ubacio Lazić na asistenciju Gudurića trener Cibone je zatražio novi minut odmora – 28:14.

Tri minuta pred poluvreme u pokušaju da ne dozvoli grešku u vođenju povredio se Stefan Jović, a crveno-beli su nastavili da podužu prednost sve do trojke Florensa (32:17).

Usledile su vezane trojke Marka Simovića za najvećih +21 (38:17). U samom finišu prvog dela Cibona je ubacila četiri poena i donekle ublažila minus – 38:21. Dobra stvar po Zvezdu je bio povratak na parket Stefana Jovića.

I treća četvrtina donela je mnogo faulova i slobodnih bacanja, a Zvezda je bez većih problema održavala 20-ak razlike.

Kvinsi Miler nije forsirao u napadu, igrao je odličnu odbranu pod košem i razigravao saigrače, a u napadu je najraspoloženiji bio Marko Simonović koji je pogađao za tri poena.

Imali su crveno-beli sredinom treće deonice najvećih +24 (51:27), a Cibona se posle tehničke Rebiću i nekoliko slobodnih bacanja na trenutak spustila ispod -20.

Sudije su se trudile da budu u prvom planu na ovoj utakmici, pa je i Cirbes zaradio tahničku zbog prigovora. Cibona je to iskoristila i smanjila na kraju treće deonice – 61:45.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hokej: Veliki preokret Zvezde u derbiju

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 21:02

Hokejaši Crvene zvezde pobedili su u ledenoj dvorani 'Pionir' ’večitog rivala’ Partizan sa 7:4 (0:2, 2:2, 5:0) u derbiju 3. kola prvenstva Srbije...Crno-beli su kao desetostruki uzastopni šampioni ušli kao blagi favoriti u ovaj meč i delovalo je da će uspeti da ostvare pobedu...U dva navrata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.